Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miben más a karácsonyotok...

Miben más a karácsonyotok ,mint gyerekkorodban volt?miket csinálsz másképp?

Figyelt kérdés

egyke vagyok,szüleim betartották,hogy szenteste díszítjük a fát,és január 6-án leszedjük ahogy az kell,és valahogy elég hosszúnak éreztem,de felnőttként olyan gyorsan telik nekem az idő,hogy kár lenne a sok macera arra a két hétre. volt sok hó,anyámmal díszítettem a fát,24-én reggel,szaloncukrokat felraktuk,leettem,papírt ott hagytuk :P finomat főzött anya(de ez sokszor leves és pörkölt volt,és ebéd után, délben mehettem a fához kibontani az ajándékot,van hogy rokonok(testvéreik) jöttek vagy mi mentünk,de van hogy csak húsvétkor) tévében néztük a műsorokat,nekem mindig jó volt.volt műfenyő,fehér meg ezüst is,de majdnem minden évben igazi fát vettünk.mamám mákosbejglit,hókifliket sütött.voltak üdítők.

most anyaként:

szánkózni fiaim sajnos szinte nem tudnak,tavaly januárban egy reggel volt kis hó,akkor az sem érdekel ha elkésnek,szánkózunk.10 éve tervezek fenyőt venni,de szép magas műfenyőnk van,és végül sajnálnék minden évben 5 ezret vagy többet költeni fára,abból inkább játékot veszek nekik.szaloncukrot nem aggatom fel,úgyis leesszük :P decembert megvárom fadíszítéssel,mert ha korábban tenném,már elmúlna a karácsonyi hangulat,de december első napján szoktam,mert szenteste már nincs rá idő,és így 24 nappal tovább nézhetjük,nagyfiam óvodáskora óta velem díszíti szereti(de mindent egy helyre rak,mindig újra kell csinálnom míg odavan :P) és karácsonyi zenére csinálom(bontást is),már a fiam kapcsol zenéket,azt is ő akarja kiválasztani. még gyerek se volt,mikor férjemnek adtam a sárga csillagot,tegye a fára,tetszett a hagyomány,mint a HULL a pelyhes filmből,hogy az apa teszi fel a csillagot,már 13 éve így teszünk,és ugyanaz a csillag van meg.. mindig beszédet is mond,pedig nem kértem :P leszedni január közepén-végén szoktam,rokonokhoz előtte megyünk,november vége,vagy december eleje,de van hogy csak január,vagy csak nyáron,karácsonykor nem szeretünk sehova menni.én kókuszgolyót szoktam csinálni,néha szármát.de volt hogy vettem szármakonzervet :P meg dobozos mézeskalácsot,bejglit,sütit.

nektek vannak különbségek a karácsonyban mikor te voltál gyerek,és neked vannak gyerekeid?

dec. 1. 15:15
 1/3 anonim ***** válasza:
82%
30 éves meleg ferfi vagyok: hat nem tul jo ez az idoszak. Sajna osszeveszunk mindenen mert otthon anyameknal en voltam aki korabban díszített most ezt anyamnak kell akinek se ideje se erzeke nincs hozza.
dec. 3. 00:15
 2/3 anonim ***** válasza:
58%

Nálunk gyerekként anyukám 23dikán éjjel sütötte a süteményeket 24.én fözött. Majd ebéd után átt mentünk a nagynénémékhez csak mi gyerekek ott akkor már állt a fa akkor megkaptuk ott az ajándékainkat. Ez idő alatt a szüleim feldiszitették otthon a fát illetve anyukám neki állt a vacsorát késziteni. Majd haza mentünk akkor jöttek a nagynénémék is. Megkaptuk otthon is az ajándékokat.Együt vacsora. Majd másnap a mamához ment az egész család és ott voltunk reggeltől estig.

Anyaként. 23.án este díszítjük a férjemmel a fát másnap reggelre csak a fa áll 24.én elmegyünk a megrendelt ételért illetve süteményekért. Amit én készítek azt 23.án elkészítem. Aztán déli alvás időben a fa alá kerülnek az ajándékok. Uzsonna a gyerekeknek majd szépen felöltöznek és utánna ajándékozás játszás majd vacsora együtt. Másnap anyósékhoz megyünk 26.án az én szüleimhez.

dec. 3. 12:12
 3/3 anonim ***** válasza:
45%

1. nem sütök négyfélét meg főzök ötfélét, és hisztizek közben, minden milyen szr

2. nem 24-én díszítjük a fát, hanem előbb

3. nincsen "nagy" ajándékozás, csak 2-3 apróság pl kedvenc csoki, bor így csomó stressz lekerül a vállunkról

4. még véletlenül sem járunk haza - egyikünk családjához sem

Ez utóbbi volt a legjobb döntés, köszi lockdown. Nincs agyfsz nincs kapkodás, rohanás... hanem VÉGRE nyugi. Már rég nincs covid, de azóta sem járunk haza.

dec. 3. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!