Elrontaná a karácsonyodat, ha pont akkor lenne a szülinapod is?
Feleségem dec 24-én született, így náluk a Szenteste egyben a szülinapi buli is. Persze a neve nem Éva, legalább nyáron van a névnapja így náluk az jobban megvan ünnepelve, meg persze mióta együtt vagyunk mi is megtartjuk kb mint egy szülinapi bulit, hogy azért ne legyen ezzel elrontva a karácsonyi hangulat a szülinappal.
Persze neki a karácsony az ugyanúgy megmaradt a hangulat terén, de a szülinapját is élvezi ezzel együtt, ebben nőtt fel, és gyerekként legalább 2 ajándékot kapott így, és tortát is kapott ugyanúgy mindig.
Még ha csak 1 napon is de azért a 2 dolog külön van szedve amennyire csak lehet.
Lehet én is így fognám fel ha ebben a helyzetben lennék. De nekem nyáron van a szülinapom és a névnapom is csak 1 hónap különbséggel.
Egyébként van egy ismerősöm aki Szilveszterkor született 20 perccel éjfél előtt és Szilveszternek hívják. De neki van egy másik neve aminek a névnapját májusban tartja és azt tartják meg mint névnap, de neki is annyiból rossz hogy a Szilveszter a szülinapi bulija is egyben, és sokszor nem tudták úgy megtartani sem ahogyan szerette volna, mert a szilveszteri hangulat mindig elvette a szülinapi hangulatot.
Én 25én születtem.
És őszintén mondom, gyűlölöm ezt.
Ez lehet még gyerekkori irigységből maradt rajtam.
Nővérem nyári és mindig láttam milyen jó bulikat tartott. Jöttek barátnői, torta, ajándékok, mindenféle szuper kaja.
Nekem sose lehetett ilyen. Előtte/utáni 1 héttel szerettem volna tartani, de nem tudott eljönni senki 2 éven keresztül akiket meghívtam (egyik évben 4 másik évben 5 ember lett volna). Mert rokonok, elutaznak stb.
Tortám szerintem sosem volt mert "úgyis van süti" elvét vallották a rokonok. Plusz ajándékot is úgy kaptam hogy borítékban mert annyi ötlet már sosem volt.
Így nekem gyakorlatilag nincs szülinapom :/
Ádámnak hívnak, úgyhogy nekem névnapom van 24-én, de sose zavart ez bele a karácsonyba. Persze szoktam mindig kapni valami apróságot (csoki/parfüm), de ezt így felkelés után délelőtt letudjuk, iszunk 1-2 cent pálinkát és ennyi. Onnantól mindenki a karácsonyra hangolódik.
De ha a szülinapom lenne akkor se zavarna be, mert nekünk alapból a másnap egy családi összejövetel szokott lenni és attól, hogy szülinapom van ugyanúgy lenne karácsonyi hangulat is, szóval bánná a fene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!