Van még valaki, aki értetlenül olvassa a karácsonyi menütervek között a töltött káposztát?
Kialakult, hogy a töltött káposzta karácsonykor is készítik. Én inkább az év többi részében szoktam és karácsonykor nem.
Családban is kb a nagyanyám az aki szokott csinálni.
Mifelénk szokás. De nem ez a főfogás. Csak van egy nagy adag és bármikor lehet belőle enni.
Én nem készítek, mert nem szeretjük. De anyukám szokott. Nagymamás is készített mindig.
Nem ünnepi étel, de Karácsonykor mindig szokott lenni.
A hűtőszekrény kora előtt a savanyú, káposztás ételek sokáig elálltak, nagy adagban meg lehet főzni, melegítéssel napról napra jobb lett. Darált húst lehet csinálni olcsóbb húsokból is (tehát nem karaj, szűz) tehát mindenki hozzáfért és az ünnep idején így hús került az asztalra, és nem is kellett utána minden nap főzni, pár napig meg volt oldva).
Én azt kevésvé értem, hogy esküvőkön, jellemzően nyáron a 40 fokban, éjféli menünek ki az, aki ilyet bír enni...
Persze, az is tény, hogy töltött káposztát is rengetegféleképpen lehet csinálni. Mi füstölt hússal csináljuk, behabarva, paradicsom nélkül. Tehát viszonylag nehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!