Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Van még valaki, aki értetlenül...

Van még valaki, aki értetlenül olvassa a karácsonyi menütervek között a töltött káposztát?

Figyelt kérdés
Errefelé nem szokás. Nincs ünnepi jellege.

nov. 19. 21:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Anyós mindig azt főz meg halászlét.
nov. 19. 23:37
 2/11 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk van. De kézi is ugyanúgy elkésztjuk ha kívánja valaki.
nov. 19. 23:48
 3/11 anonim ***** válasza:
94%
Kézi = hétköznap akart lenni...
nov. 19. 23:48
 4/11 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
87%
Felénk ünnepinek számít teljesen jogosan, hiszen sok idő, és a káposzta kifejezetten téli étel.
nov. 20. 06:35
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Kialakult, hogy a töltött káposzta karácsonykor is készítik. Én inkább az év többi részében szoktam és karácsonykor nem.

Családban is kb a nagyanyám az aki szokott csinálni.

nov. 20. 06:36
 6/11 anonim ***** válasza:
96%

Mifelénk szokás. De nem ez a főfogás. Csak van egy nagy adag és bármikor lehet belőle enni.

Én nem készítek, mert nem szeretjük. De anyukám szokott. Nagymamás is készített mindig.

nov. 20. 08:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem ünnepi étel, de Karácsonykor mindig szokott lenni.

A hűtőszekrény kora előtt a savanyú, káposztás ételek sokáig elálltak, nagy adagban meg lehet főzni, melegítéssel napról napra jobb lett. Darált húst lehet csinálni olcsóbb húsokból is (tehát nem karaj, szűz) tehát mindenki hozzáfért és az ünnep idején így hús került az asztalra, és nem is kellett utána minden nap főzni, pár napig meg volt oldva).

nov. 20. 09:13
 8/11 anonim ***** válasza:
95%
Mindig van nálunk is Karácsonykor táján, én már az előző hétvégén megfőzöm, és elvan a hűtőben. Sosem rakjuk ki a karácsonyi vacsorához, de van a hűtőben, ha valaki épp azt enne (általában senki nem akarja, mert mindenhol az van). Aztán 26. táján lefagyasztom a maradékot.
nov. 20. 10:10
 9/11 anonim ***** válasza:
93%

Én azt kevésvé értem, hogy esküvőkön, jellemzően nyáron a 40 fokban, éjféli menünek ki az, aki ilyet bír enni...

Persze, az is tény, hogy töltött káposztát is rengetegféleképpen lehet csinálni. Mi füstölt hússal csináljuk, behabarva, paradicsom nélkül. Tehát viszonylag nehezebb.

nov. 20. 15:36
 10/11 anonim ***** válasza:
83%
Mi egy évben kb. kétszer csinálunk, az egyik pont a karácsony, szóval nekünk ez nem hagyományos, minden hétvégén főzött étel, hanen kifejezetten ünnepi. Persze más főétel is van, de a kapros-tejfölös töltött káposzta kihagyhatatlan.
nov. 21. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!