Operaházban 70-80.000,- Ft egy jegy a Diótörõre nem sok
egy kicsit?
Figyelt kérdés
Mennénk, de 1) már most alig vannak jegyek, ezek szerint mégsincs akkora szegénység, ha ilyen!! árakon már rég elkeltek, én Nyugaton nem fizettem ennyit 2) nem sok egy icipicit ennyiért?
Valaki volt már, megéri?
Biztos a világ egyik legszebb Operaháza és én vagyok fukar, de ez akkor is egy sokk.
Karácsonykor mennétek? Az operaház-ba amúgy is a jobbmódúak járnak. Meg nem olyan óriási a befogadóképesége, hogy olyan óriásit kaszálnának vele. Miért ne adhatnák annyiért, amennyiért úgyis megveszik, és a felső- középosztálynak ez nem kifejezetten drága. Egy világhírű külföldi sztár koncertjére a jegy is kerül szinte ennyibe, ahol több tízezer ember tolong. Akik ráadásul nem is gazdagok elvileg, és nem rongyot rázni mennek egy előkelő helyre az operába. Na meg egy évben egyszer, karácsonykor sokan úgy gondolják, hogy megengedhetik maguknak azok akik nem minimálbérből élnek, rendes fizetésük, vagy jövedelmük van.
nov. 11. 16:47
2/18 anonim válasza:
Bírom már, mikor ezzel jönnek főleg a fideszesek, na akkor hol a nagy szegénység, csóróság, ha elkapkodják azt a pár száz jegyet az operaházba egy előadásra 70-80 ezer ft-ért, a főváros egyik legelőkelőbb épületébe, a 2 milliós fővárosban, ahol több tízezer milliomos él, és mégtöbb nagyon jól kereső középosztálybeli. Egy csóró család a keleti országrész egy kis településén évente egyszer se tud kifizetni annyit, hogy elmenjenek moziba, vagy elmenjenek egy olcsó, vagy középkategórás étterembe karácsonykor. Sokaknak jobb kajára se telik, ajándékra sem. Na és ezek az emberek nem pár tízezren vannak, hanem sok százezren vagy 1-2-3 millióan. ( Nem tudok pontos adatot mondani)
nov. 11. 16:58
3/18 Gál Gábor 2024 válasza:
Nem a legdrágább ülőhelyet kell megvenni, és akkor nem kerül ennyibe.
nov. 11. 17:34
4/18 aHermann válasza:
Szia!
A presztizst is meg kell fizetni. Bár nem az Operaház, de az Operettben is lesz a Diótörő több alkalommal, és oda már kiemelt helyre 15-16e-ért van/volt jegy, ami az Operában 40e+.
Amúgy lehet találni olcsóbb jegyeket az Operába is, de nem a Diótörőre, ami csak karácsony környékén van.
nov. 11. 19:45
5/18 Mad Max2 válasza:
Tényleg 70 rugó 1 jegy?
Na ezé nem járok én az operába.
ezek szerint az is a gazdagoknak van fenttartva(Adófizetői támogatásból ráadásul)
nov. 11. 20:24
6/18 anonim válasza:
Aránylag jól kereső középosztálybeli vagyok. Ki tudnék fizetni 70 ezer ft-ot. Csak nem éri meg. Az előadások rendezése sokszor számomra alig nézhető (pedig operakedvelő vagyok és tanultam komolyzenét), ráadásul ez a félbolond Ókovács kitalálta, hogy az egész páholyt meg kell venned, nem vehetsz csak 2 jegyet.
A bécsi opera nem drágább, sőt sokkal értelmesebben vannak meghúzva a jegykategóriák. Nem csak a párezres állóhely, ahonnan nem látsz és a 70 ezres túlárazott. Hanem van középút.
nov. 11. 20:38
7/18 Gál Gábor 2024 válasza:
Nem kerül 70 ezerbe egy átlag jegy. Helytől függően akár 3 ezerért is be lehet ülni.
nov. 11. 22:25
8/18 anonim válasza:
Hát a 3 ezres helyről nem sűrűn látni a színpadot.
nov. 11. 23:11
9/18 anonim válasza:
#7 Hogy lehet beülni 3 ezer ft-ért? Mert jegyet garantáltan nem lehet kapni legálisan annyiért. A második sorban December 8-ra vasárnap 18 órára 76900 ft-ba kerül egy jegy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!