Van bármi kedves, különleges karácsonyi szokásotok családilag? Mennyire követitek a hagyományokat ilyenkor? Menü például ugyanaz mindig, vagy próbáltok változatos ételeket készíteni?
Most így hirtelen nem jut szembe semmi.
Mivel nálunk jó nagy a család ezért olyan... Nagy nem tudok másképp fogalmazni illetve jönnek barátok ismerősök is.
Van olyan haverom aki csak itt karácsonyozik mert a családja alkoholista és nem ünneplik illetve őt is bántották.
Mi adventtel kezdjük a készülődést. Mi készítünk koszorút, és van adventi naptárunk is. Betlehemünk is van, aminek a figuráit fokozatosan tesszük ki hétről-hétre.
A lakásdekorokat Miklós napján tesszük ki.
A bevásárlásokat december első felében intézzük.
A fát karácsony előtt 1-3 nappal vesszük meg.
Munkától függően sütök: 4 fix süteményt (köztük beiglit és mézeskalácsot) és mindig kipróbálok egy új receptet is. Szeretem a sütést 22-23-án csinálni, de volt, hogy korábban neki kellett kezdenem, mert ezeken a napokon is sokat dolgoztam.
24-én reggel egy gyors takarítás, a fát ebéd után állítjuk be és közösen díszítjük. A vacsora fix.
25-26: rokonlátogatások. Fix, hogy mikor hova megyünk, ezért nincs évente vita belőle.
Nekem csodás gyerekkori karácsonyaim voltak. 24-én együtt díszítettük a fát, (mikulás körül volt pár dísz már kirakva a lakásba). A fát apa vágta, tele volt a kertünk kis fenyőkkel. Amíg apa a fát vágta, anya, nagyi, én meg a tesóim sütöttünk meg főztünk. Utána néztünk valami filmet, aztán 4kor csilingelt anya egy csengővel, hogy megjött a Jézuska:))) megnéztük az ajándékokat, apa fotózott, aztán együtt vacsiztunk. Utána általában lefekvésig az ajándékokkal szórakoztunk. 25-én jött másik nagyim, Keresztanyámék meg unokatesómék. 26-án meg mindig felléptünk az iskolával a városi karácsonyi műsorban.
Mióta külön élünk, úgy zajlik a karácsony, hogy 24-én otthon vagyunk hárman, a férjem, a gyerek meg én. Délelőtt a férjem főz, mi meg összekészülünk a díszítéshez, karácsonyi mesét nézünk, zenét hallgatunk. A lányunk meg én díszítjük a fát, ami úgy alakult, hogy apának lesz meglepetés, ha kész van, apa megcsodálja :D utána elmegyünk kutyát sétáltatni, megnézzük az ablakokból kinél milyen a fa, nézzük a fényeket. A bátyám közel lakik a családjával, néha ilyenkor együtt megyünk.
Utána a férjem meg a gyerek összebújva várják, hogy jöjjön a Jézuska, már én vagyok a csilingelésért a felelős:)))) aztán vacsorázunk.
25-én megyünk anyósomhoz, 26-án a szüleimhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!