Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Hogyan tudnék magamnak egy...

Hogyan tudnék magamnak egy normális karácsonyt teremteni, és nem azon agyalni, hogy más családokban mennyivel jobb?

Figyelt kérdés

Nagyon kis család vagyunk: apu-anyu, bátyám, én. Szüleim 60 felettiek, apámnak meghalt a nővére, anyám egyke. Bátyám 30+-os, nincs családja, én 29, nekem sincs, illetve meleg is vagyok. Apám nem is tud arról, hogy egy fiúval van kapcsolatom, anyám szimplán nehezen fogadja el a helyzetet, mintha nem is akarna tudomást szerezni az egészről.

Aztán mindig nézem a neten, facen, hogy mások mekkora nagy családi ünnepséget csinálnak a karácsonyból. Szimplán azért mert van kivel. Nálunk apám gyűlöli a karácsonyt, ha rajta múlna, neg sem rendezné, nem díszítene. Anyám mindig rákölt többszáz ezer forintot az egészre, de valahogy azért teszi, mert úgy érzi, ez a kötelessége.

Én imádom a karácsonyt, november óta karizenéket hallgatok, járok vásárokba. Alapból nincsenek nagyon barátaim, így azt érzem full magányosan telik az ünnep. Még úgyis, hogy itt ülök a meleg szobában, holnap megyünk megnézni a Diótörőt, de valahogy nem okés ez az egész szitu. Gyerekem nem lesz, így sokkal nagyobb család sem. Batyám is ha tervez egyszer családot, szerintem max 1-2 gyereket akar majd. De jelenleg 31 évesen van jobb dolga is.

2023. dec. 25. 02:45
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
73%

Amit Te érzel, annak ellenkezőjéről tudom senki nem fog meggyőzni.

Megértelek, hogy hiányzik egy nagy családos ünnepi élmény. Amíg nem tapasztalod meg, vágyakozol utána. Akinek megvan, az pedig sokszor szenved tőle.

Ez már csak így van, ilyen az élet.

Nekem a gyerek téma volt ilyen. A házasságot nem bántam meg, de a gyerekvállalást igen. Amíg nem éltem meg, nem tudhattam ténylegesen mit vállalok. Egy-egy örömteli pillanatért sok áldozatot kell hozni.

2023. dec. 25. 17:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!