Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » 18 éves vagyok és nálunk...

18 éves vagyok és nálunk teljesen eltűnt a "karácsony" hangulata. Nincsenek különleges ételek, stb. Nem állítunk karácsonyfát, nem díszitjük fel a házat, és egyebek. Mi a vélemény erről?

Figyelt kérdés
2023. dec. 22. 21:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, látom, neked lenne rá igényed, örülnél neki.

Ha van rá pénzed, vegyél egy kis fát, vannak olyanok, amik egészen picik, asztalra való műfenyők. Ha ezt nem tudod megengedni magadnak, akkor ha van a közelben erdő, vagy kertes házban élsz, és van fenyő az udvaron, vághatsz le néhány fenyőágat. Az illata annak is nagyon jó, és tudsz rá pár díszít akasztani. Ha vannak még díszeid, a szobádat kidekorálhatod, nagyon hangulatos tud lenni egy-két kis dísz is.

Gyújts gyertyát, kuckózz be, és nézz karácsonyi filmeket. Ha nincs szaloncukor, hátha van mandarin, nekem az is mindig meghozza a karácsonyi hangulatot.

2023. dec. 23. 09:57
 12/20 anonim ***** válasza:
73%

Egy bizonyos életkor után az ember magának csinálja ezt.

Mi a párommal kettesben élünk, az van, amit mi beleteszünk.

Finomabb ételek, italozás van, ajándékok is.

A fa ami van, szintetikus, és belefér egy cipősdobozba.

De ez úgy alakult ki, hogy beszéltünk róla. Mi az ami nekünk ami kellemes, mi az ami már teher.

Anyagilag, mint munka, takarítani utánna stb.

Nálunk emiatt szintetikus a fa, és az ételek egy része gyorsfagyasztott. De így nyugalmasabb, kiszá.íthatóbb minden.

Abba is gondolj bele, hogy mi lesz pár év múlva? Kiköltözöl? Vagy maradsz de dologozol?

Mi lenne a fával, díszekkel?

2023. dec. 23. 11:20
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Van esetleg saját szobád? Ott például állíthatnál egy pici fát vagy vázàba tehetnél fenyőágakat, díszíthetnél. Próbáljátok valamilyen kompromisszumot kötni.
2023. dec. 23. 12:55
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Elgondolkozom en mit tennék egy ilyen esetben.

Valószínűleg karácsonyi dalokat hallgatnek folyamatosan. Állandóan plàzàkban bolyonganek. Nem tudom. Vagy csak mond azt hogy te szívesen magadra veszed ezt a "terhet"

2023. dec. 23. 12:55
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Uhh nem hiszem hogy segítettem! Ez egyszerűen borzasztó! Dekorald fel a szobad, énekelj hangosan karácsonyi nótákat, szellemülj át
2023. dec. 23. 12:56
 16/20 anonim ***** válasza:
17%
Micsoda rinyálás egy felnőtt férfitól... anyám! Lepd meg őket egy kis fenyőfával, vegyél kaját ha nem tudsz (lusta vagy) főzni. Hajrá!
2023. dec. 23. 19:44
 17/20 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk sokáig igazi, filmbéli karácsonyok voltak, rokonok, plafonig érő fa, mindenféle finomság, ajándékok. Minden napra más hagyomány. Aztán meghalt az anyai nagymamám, anya nagyon mély depresszióba zuhant, járt pszichiáterhez is, gyógyszert is szedett, de dolgozni már nem tudott, így annyira pénz sem volt az ünneplésre. Apa meg nem erőltette.

Én ezt alapból rosszul éltem meg, borzasztó volt látni anya szenvedését, meg hogy semmi sem olyan, de a legkisebb dolog se, mint akár csak az előző évben. Próbáltam egy kicsit karácsonyi hangulatot teremteni, de apa leszólta, hogy minek, anyát meg annyira nem érdekelte, hogy kidobta az ajándékát is, mert nem figyelte, mi van a kezében, mikor az asztalról pakolt le. Éveken át ment ez, nekem az iskolai karácsonyi programok lettek a karácsony.

Anya nagyon nehezen jött ki a depresszióból, de pár éve már egy kis műfenyőt azért felállítanak, de különösebben most sem ünnepelnek.

2023. dec. 23. 21:11
 18/20 Metionin ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy miért nem ünnepeltek. Mi nem ünneplünk sem karácsonyt, sem más keresztény ünnepet, saját akaratunkból, nekünk így a jó. De ha neked igényed lenne ezekre a dolgokra, csak a veled élők nem engedik, az sajnálatos. Esetleg egy pici karácsonyfát vagy fényfüzért szerezz be a saját szobádba, most ünnep után úgyis le fogják akciózni, csapj le rá, rakd el és jövőre majd előveszed. Idén meg próbálj egyébbel hangulatot teremteni, illóolaj, gyertya, csillagszóró, zene stb.
2023. dec. 23. 21:19
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Majd ha elkoltozol akkor olyan karacsonyod lesz amilyet akarsz.

A szuleim vesznek fat, fel is diszitik, anyam csinal unnepi kajat de pl ajandekozas nincs, az unokak kapnak ajandekot de en mar gyerekkorom ota nem kaptam. Volt amikor kaptam pl egy kontost de csak ugy odaadtak, semmi becsomagolas vagy valami, pedig azt ugy kell hogy meglepeteskent adod es becsomagolod.

Mi anyoseknal eszunk karacsonykor, igy nincs itthon unnepi kaja de van karacsonyfa, megajandekozzuk egymast, a gyereknek is be van csomagolva az ajandek es alig varja hogy kibonthassa.

2023. dec. 23. 22:09
 20/20 anonim válasza:
18%
Én például nagyon magasról leszarom, hogy nálatok milyen a Karácsony. Nyílván Te is, ha nem főzöl, állítasz, díszítesz.
2023. dec. 24. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!