18 fiú vagyok, évek óta nem állítunk karácsonyfát karácsonykor, ünnepek alkalmával nem eszünk különleges ételeket, születésnap-névnapkor nem eszünk tortát, mindig általános napok vannak. Azt mondják otthon, hogy mi értelme van a "luxusnak"?
Figyelt kérdés
Szerintem fontos a karácsonyfa, szerintem születésnapkor kell egy finom torta, mert ha ezeket nem tartjuk meg, akkor mit várjunk a szürke hétköznapokon?2023. nov. 10. 15:32
1/6 anonim válasza:
Sajnos a szüleid már az elbazsott generációhoz tartoznak. Tanulj a nagyszülőktől, tölts velük minél több időt. Amíg lehet.
2/6 anonim válasza:
18 évesen itt az idő, hogy változtass ezen! Vedd meg te a fenyőt, a díszeket, rendelj tortát, stb.
3/6 anonim válasza:
Részben igazad van, kérdező, részben pedig nem. Sajnos vannak olyan családok, ahol ezt nem tehetik meg, nem fér bele a keretbe. És olyanok is, ahol bár nem férne bele a keretbe, mégis megteszik, mert ugye ünnep meg mittudomén. Számomra az ünnepek nem a magamutogatást és a mértéktelen, haszontalan pénzköltést jelentik (mi lesz a karácsonyfával? Kidobják.), hanem azt, hogy együtt legyek azokkal, akikkel együtt szeretnék lenni. És ehhez nem feltétlenül kell kidobnom párszázezret az ablakon pusztán azért, mert karácsony van. Hozzátenném, hogy úgy vélem, az ilyesmi inkább a kisgyerekes családoknak lényeges, náluk igenis legyen karácsonyfa, hagy örüljön a gyerek. 18 évesen nem gondolnám, hogy gyerek vagy. Sok ember számára az ünnepek arról szólnak, hogy minél több pénzt elköltsenek az emberek. Például: Szeptember elején, miután már lement az iskolakezdés, mécseseket, meg halloweeni-cuccokat árultak a hipermarketek, bementem október 31-én venni pár mécsest, erre fel nem volt, volt helyette csokimikulás meg karácsonyfadísz. Ez aztán a profitmaximalizálás! Summa summarum: 18 évesen ne állíts fel ilyen elvárásokat a szüleid felé, inkább tegyél ellene, ha kedved tartja.
4/6 A kérdező kommentje:
Az se jó, hogy októberben már csokimikulás van a polcokon..
2023. nov. 10. 21:33
5/6 anonim válasza:
Persze hogy nem, ez azért van, hogy minél többet vegyenek belőle az ünnepekre rástresszelt emberek.
6/6 anonim válasza:
Én is részben értek egyet. Kifejezetten karácsonyi ételek régóta nálunk sincsenek, ráadásul én válogatós vagyok és például halat nem is eszek. Régen még csinált anyum töltött káposztát, most már nem csinál. Általában krumplipüré szokott lenni, de az is átlagos kajának számít. Egyedül ahhoz tartjuk magunkat, hogy Szilveszter napjára lencsefőzelék. Ahhoz ráadásul lett egy jó saját receptem tejszínnel. ^.^
35/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!