Mennyire tartjátok magatokat a hagyományokhoz? Van, aki megváltoztatta?
Amikor gyerekek voltunk, mindig 24-én este volt az ajándékozás, vacsora. Másnap jöttek egyik mamámék, harmadnap mentünk másik mamámékhoz.
Amikor párom lett, anyósoméknál voltunk 24-én, 25-én a párom rokonai jöttek, és mi 26-án mentünk szüleimhez + rokonokhoz (ők sokkal messzebb laknak).
Van egy négy éves lányunk, és eddig ugyanúgy volt minden, annyi, hogy mi így hárman 23-án délelőtt ajándékoztunk, aztán este mentünk át anyósékhoz.
Azonban most úgy döntöttünk, hogy mivel hiányzik nekünk az, hogy csak a szűk család, mi hárman együtt töltsük a szentestét, de a többieket sem akarjuk kihagyni, így mi hárman már 23-án megtartjuk a mi kis szentesténket. Fa díszítés, főzés, sütés, vacsora, ajándékozás gyertya fényénél :)
Van, aki hasonlóan felrúgja a hagyományokat?
A hagyományokat mi magunk teremtjük. Ahány ház, annyi szokás itt is, még ha az is él a köztudatban, hogy 24-én este ajándékozunk.
Én például a szolgáltató iparban dolgozom, és az ügyfelek annyira megutáltatták velem a karácsonyt (karácsony előtt 3-4 héttel egészen a karácsony előtti utolsó napig folyamatosan mások ajándékainak legyártásával szívok, és semmi másra nincs időm), hogy én mára teljesen elengedtem, nem érdekel, nem foglalkozok vele, ha rajtam múlna, fám se lenne, csak legyünk túl ezen az időszakon. Sajnálom egyébként, mert a karácsony lenne a leghangulatosabb ünnep, ha nem a kényszerből ajándékozásról szólna az emberek 80 százalékának.
Sajnálom, hogy elvették a kedvedet a karácsonytól :(
Remélem kicsit visszatér a hangulatod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!