Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért zavar egyeseket, ha...

Miért zavar egyeseket, ha valaki nem 24-én, hanem hamarabb díszíti fel a karácsonyfát?

Figyelt kérdés

Minden évben látom a neten, hogy sokan úgy fel tudnak háborodni ezen, mintha nem is tudom, mi történt volna.

Tolják ezt a 24-én KELL feldíszíteni szöveget, mintha törvényben lenne előírva. Meg, hogy elveszi a karácsony varázsát, de kiét....?

Az enyémet nem, mert mi jobban szeretjük pár nappal hamarabb feldíszíteni és nézni, karácsony után nem annyira már, nekünk így is varázslatos és meghitt a karácsony, az ilyen bosszankodók karácsonyi hangulatát pedig csak nem veszi el, ha más hamarabb díszít?

Szóval nem értem, mivel ez a felháborodás, meg dobálózás, hogy mikor KELL(!) feldíszíteni a fát? Miért zavar ez valakit, ha az ő karácsonyára úgysincs hatással?

2023. dec. 15. 19:15
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
93%

"Miért zavar egyeseket, ha valaki nem 24-én, hanem hamarabb díszíti fel a karácsonyfát?"

Ugyanazért, amiért az is zavar egyeseket, hogy már októberben tele vannak az üzletek mikulásfigurákkal: elvész így az ünnep varázsa.

2023. dec. 17. 13:47
 12/28 A kérdező kommentje:

"elvész így az ünnep varázsa."

De kinek vész el?

Nekem nem vész el attól, ha hamarabb felállítom.

Neked elvész attól, hogy valaki más házában pl. 1 héttel hamarabb áll a fa?

2023. dec. 17. 14:16
 13/28 anonim ***** válasza:
54%

11, nekem pl a tömegtől, rohanástól, kapkodástól veszik el, hogy az utolsó pillanatban futok valamiért.

Nekem ezért nem gond, hogy korábban kezdődik, kényelmesebb.

2023. dec. 17. 14:20
 14/28 anonim ***** válasza:
73%

"Neked elvész attól, hogy valaki más házában pl. 1 héttel hamarabb áll a fa?"

Ha nem is tudnék róla, akkor nem veszne el. De az advent is fontos időszaka az évnek, nagyon szép időszak, és azt rontják el, a várakozást, ha már idő előtt a boltokban is a képembe tolják a karácsonyfákat, meg ha azt hallom, hogy egyesek (ahelyett, hogy részt vennének az össznépi várakozásban) otthon is egyre hamarabb feldíszítik a fát. Más az, ha csak én ünneplek valamit, ha csak én veszek részt az adventi várakozásban, meg más az, ha abban a tudatban tehetem, hogy az egész világ is ugyanazt teszi.

2023. dec. 17. 14:34
 15/28 anonim ***** válasza:
43%
14, temetőbe mentem tegnap, hazafelé (Zeg) eljöttem a Müller-Tedi-Ecofamily szentháromság mellett. Annyian voltak, hogy a parkolóba nem jutottak be, néhány autó az úton várakozott, hogy bejusson. Szerinted mennyit segített a hangulatukon?
2023. dec. 17. 14:38
 16/28 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, 14-es, de akkor veled vannak problémák, ha rád ilyen hatással vannak mások szokásai, ezzel érdemes lenne szakembert felkeresned, ha neked rossz érzésed lesz attól, ha más másképp érzi a karácsonyi hangulatot.

Nekem pl. nem vész el az adventi-karácsonyi hangulat attól, hogy más csak 24-e délután díszít. A mi gyerekkorunkban is 24-én állt a fa, a férjeméknél is, de mindkettőnknek pont az fokozza a hangulatot, ha picit hamarabb áll.

De sok országban már december elején áll a fa, akkor amiatt is elvész számodra a hangulat? Nem értem. Feltételezem, 20 éve is tudtad, hogy van, ahol korábban díszítenek, akkor nen is volt soha egy hangulatos karácsonyod amiatt, hogy New Yorkban az Apple Street 24 alatt áll a fa december 10-én?

Elég fura dolog, ha rád ilyen befolyással vannak más szokásai.

2023. dec. 17. 14:56
 17/28 anonim ***** válasza:
72%

"sok országban már december elején áll a fa, akkor amiatt is elvész számodra a hangulat?"

Amiatt nem, mert az más ország. És nem vész el teljesen, de veszít az értékéből. Nem tetszik a globalizáció, az, hogy már alig-alig vannak meg pont ezek a különbségek az országok között, amik régebben még megvoltak, amikor Magyarországon még mindenki 24-én díszítette fel a fát.

"Feltételezem, 20 éve is tudtad, hogy van, ahol korábban díszítenek"

Nem biztos. Nem tudhatod, hogy hány éves vagyok. :)

"akkor nen is volt soha egy hangulatos karácsonyod amiatt, hogy New Yorkban az Apple Street 24 alatt áll a fa december 10-én?"

Attól, hogy tudom, hogy mások máshol máshogyan ünnepelnek, még hadd szeressem jobban azt, amikor Magyarországon nem más helyek szokásait követik az emberek, hanem a magyar szokásokat.

"Elég fura dolog, ha rád ilyen befolyással vannak más szokásai."

Szerintem meg sokkal furább, hogy te mindjárt szakemberhez vinnél az észrevételeim kapcsán. :)

2023. dec. 17. 15:09
 18/28 anonim válasza:
87%
Szerintem ebben nagyrészt az van benne, hogy sok ember bizonyítani akar, egymással versengenek, hogy kinek van előbb, jobb, szebb, nagyobb. Válaszolj már őszintén: miért kell már szeptemberben árulni a karácsonyt az üzletekben? Miért kell októberben feldíszíteni a fát? Mert igenis elvész a lényeg így. Az a baj a mai világgal, hogy bármikor bármit. Vannak ismerőseim, akik már novemberben feldíszítik, őszintén, biztos forrásból tudom, hogy marhára nem dolgoznak és otthon is vannak 24.-én. Nem az a baj, hogy valaki feldíszíti a fát mondjuk 1 héttel előbb, hanem az, hogy divat lett. Minek? Miért? Van a világban egy rend, egy szokás, miért nem lehet tiszteletben tartani? Ünnepeld akkor a szülinapod 2 hónappal előbb, vagy a házassági évfordulót 2 hónappal később, az is ugyanaz.
2023. dec. 17. 15:12
 19/28 anonim ***** válasza:
55%
Hát, én azt látom, hogy aki korábban kezdi, az százszor békésebb, pont nem érdekli, más mit csinál, nem ő kekeckedik, nem dicsekszik, békében elvan.
2023. dec. 17. 15:15
 20/28 anonim válasza:
33%
Látom utolsó, nem értetted a lényeget. A lényeg, hogy ez a szokás. A szokásokat nem szoktuk megváltoztatni. Szerintem szép szokás 24.-én díszíteni a fát, ha ráérsz, a többi csak sallang. Díszítsd fel akkor júliusban, akkor is szép...
2023. dec. 17. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!