Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Szerintetek legyen munkaszünet...

Szerintetek legyen munkaszüneti nap december 24-e vagy ne?

Figyelt kérdés

[link]

A Fidesz elutasításának érve, hogy a munkaszüneti napok számának növelése gyengítené a gazdaságot, a versenyképességet.

2023. szept. 26. 16:32
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
97%

20#

Komcsi örökség, amit egyik kormány sem volt képes eltörölni.

Vagy azért, mert "jól van az úgy"

Vagy azért, mert nyalni kell a munkáltatók fenekét.

2023. szept. 27. 10:06
 22/30 anonim válasza:
97%
Legyen.
2023. szept. 27. 10:09
 23/30 anonim ***** válasza:
78%

"6 éve hogy a lányom megszületett, én nem dolgoztam december 24.-én. Megoldom, vagy szabival, vagy táppénzzel. Bizonyos dolgokra nem vagyok hajlandó."

És mások nincsenek annál a cégnél, akik szintén szeretnék néha kivenni szabadnapnak? Te vagy ott a legfontosabb?

2023. szept. 27. 10:15
 24/30 anonim ***** válasza:
93%
Tökmindegy, úgyis munkanap áthelyezéssel megoldják, csereberélnek, legtöbb cég.
2023. szept. 27. 10:55
 25/30 anonim ***** válasza:
93%

"A Fidesz elutasításának érve, hogy a munkaszüneti napok számának növelése gyengítené a gazdaságot, a versenyképességet."

Hogyne, persze... Írták a bajor példát, de van, ahol 4 napos a munkahét. A franciáknál több a munkaszüneti nap és ha hétvégére esik, akkor megkapják a pénteket vagy a hétfőn. Valóban gyengíti a gazdaságukat, a "holdról is látszik"...

"Komcsi örökség, amit egyik kormány sem volt képes eltörölni."

Igen, ez a komcsi örökség valahogy nem zavarja őket, bezzeg a megyéket ilyen kamu indokkal át kellett nevezni, az aztán fontos volt...

Amúgy sok cégnél évvégi pénzügyi zárás van ekkor, gondolom ezért sem merik meghúzni. Nem mintha egy nap számítana.

2023. szept. 27. 11:37
 26/30 anonim ***** válasza:
93%

Legyen.

Irodában sokan nem dolgoznak se előtte, se utána.

Gyárakban sok helyen ilyenkor leállás van.

Ahol nem lehet, más ünnepkor se leállni, ott meg mindegy, úgy is dolgozni kell valakinek, pl. rendőrség, egészségügy, stb.

2023. szept. 27. 13:54
 27/30 anonim válasza:
81%
Pont lexarom, ha rám esik az ügyelet menni kell.
2023. szept. 27. 14:37
 28/30 NTBS ***** válasza:
89%
Igen, célszerű lenne.
2023. szept. 28. 07:29
 29/30 anonim ***** válasza:
66%
Nekem mindegy, hogy hivatalosan az e. Így sem dolgozom se 24.-én, se a két ünnep között ( karácsony/ szilveszter) csak utána, és a férjem sem:) így szerencsére van " téliszütetünk". A kedvenc időszakom az évben.
2023. okt. 6. 17:23
 30/30 anonim ***** válasza:
66%
* téliszünetünk
2023. okt. 6. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!