Támogatnád, hogy munkaszüneti nap legyen a kommunizmus áldozatainak emléknapja?
Nem. Akkor a nácizmus áldozatainak emléknapját, holokauszt emléknapot is munkaszünetté kellene tenni. Ezt még a nálunk sokkal progresszívabb Németország sem tette meg. Ez így két plusz munkaszüneti nap lenne.
Akkor már inkább a Nemzeti összetartozás napja legyen piros betűs emléknap nyáron, de ez is megosztó lehet a nacionalisták-internacionalisták között, így inkább mellőzendő.
#5 Ja, hogy kamuzunk?
Akkor én meg olyan gazdag vagyok, hogy én adok munkaszüneti napot az alattvalóimnak! :)
Nálad nem lenne se államalapítás, se 48, se 56, se munka ünnepe, de megkockáztatom, még Karácsony sem...
Nem hát. Ünnepeljen, emlékezzen mindenki, amiről akar, de ne legyen kötelező. A legtöbb történelmi ünnepünk 19-20. századi, teljesen át van ideologizálva az egész; mintha előtte nem létezett volna magyar történelem.
A keresztény ünnepeknek van némi létjogosultsága, de az ország fele már nem keresztény, ráadásul az állam elvileg semleges.
A természeti ünnepek tök jók lennének viszont, mindenki örül a nyárnak, a tél végének... stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!