Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Szerintetek legyen munkaszünet...

Szerintetek legyen munkaszüneti nap december 24-e vagy ne?

Figyelt kérdés

[link]

A Fidesz elutasításának érve, hogy a munkaszüneti napok számának növelése gyengítené a gazdaságot, a versenyképességet.

2023. szept. 26. 16:32
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
98%
Ezt a dumát, ember!😂😂 "a munkaszüneti napok számának növelése gyengítené a gazdaságot, a versenyképességet." Igen, pont a dec. 24. munkaszüneti nap miatt gyengülne a gazdaság. Totál hihető...🤦‍♀️ És valóban, ennyire hülyének nézik az embereket, és megmagyarázzák valami ótvar sz*r baromsággal. Inkább mondanának csak annyit, hogy "figyelj báttya, nem, és kész."
2023. szept. 26. 16:59
 12/30 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem pont az gyengíti a gazdaságot, hogy milliókat keresnek a fideszes bohócok a parlamentben alvásért és semmittevésért.
2023. szept. 26. 17:06
 13/30 anonim ***** válasza:
17%

↑ 7/ válaszból: „az egyik legnagyobb keresztenyi ünnepen is dolgoztatjak a nepet ?” (2023. szept. 26. 16:47)

December 24-e milyen keresztény ünnep? Olyan, amit a katolikus egyház nem tart annak?

Idén, mivel vasárnapra esik, ádvent 4. vasárnapja, de ha nem esik vasárnapra, akkor semmi.

2023-as katolikus naptár: [link]

2022-es katolikus naptár: [link]

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által megnevezett egyházi főünnepek és parancsolt ünnepek: [link]

2023. szept. 26. 17:07
 14/30 anonim ***** válasza:
77%
Én nem ünneplem a karácsonyt, de egy plusz szabadnap jól jönne.
2023. szept. 26. 18:43
 15/30 anonim ***** válasza:
85%

Amikor a gazdaságra hivatkoznak, valószínűleg arra gondolnak, hogy egyrészt a három nap már sok lenne egyben (ha kedd-szerda-csütörtökre esik, akkor az már kapásból 9 nap a közeli hétvégék miatt), illetve a december messze a legerősebb hónap a kereskedelemben.

De amúgy egyetértek, ezerszer inkább december 24, mint 26. Ráadásul ott egy csomó szabadnap, amit senki sem ünnepel komolyan a március 15-től a húsvét pénteken és pünkösdön át október 23-ig, miközben olyan mindenkit megmozgató napokon kell dolgozni, mint a farsang, az érettségi vagy a mikulás.

2023. szept. 26. 20:30
 16/30 anonim ***** válasza:
77%
6 éve hogy a lányom megszületett, én nem dolgoztam december 24.-én. Megoldom, vagy szabival, vagy táppénzzel. Bizonyos dolgokra nem vagyok hajlandó. Szerintem minden családos, gyerekes embernek otthon van a helye olyankor. Ha nem akarnak +1 munkaszüneti napot behozni, akkor cseréljék el valamivel, pl. augusztus 20., május 1., pünkösd, vagy egyéb ilyen hülyeséggel.
2023. szept. 26. 21:53
 17/30 anonim ***** válasza:
88%
"miközben olyan mindenkit megmozgató napokon kell dolgozni, mint a farsang, az érettségi vagy a mikulás" - nem azért, 24-en úgy sem dolgozik senki, akinek nem nagyon muszáj, és igy is van jól, de marhára nem "mozgatnak meg mindenkit" a felsoroltak. Az érettségi a vizsgázok dolga, a másik kettő meg 5 év felett már nem számít.
2023. szept. 26. 22:53
 18/30 anonim ***** válasza:
14%
Normális cégeknél már most is munkaszüneti nap a december 24. A tanulatlan prolik pedig dolgozzanak nyugodtan, nekik úgyis teljesen mindegy.
2023. szept. 27. 01:52
 19/30 anonim ***** válasza:
93%
Csak ne olyan áron hogy máskor le kell dolgozni.
2023. szept. 27. 02:25
 20/30 anonim ***** válasza:
98%
Na igen, ez a ledolgozzuk a szabadnapokat máshol nincs, magyarországi rossz szokás.
2023. szept. 27. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!