Úgy vagytok vele ti is,hogy kár hogy vége a karácsonynak? Szeretem a karácsonyt,szeretek rá készülni novembertől,várni. Ilyenkor meg rossz èrzés,hogy vége is,és sokára lesz megint.
Én nagyon sajnálom, hogy vége, és hogy csak 10-11 hónap múlva lehet újból kezdeni a készülődést. Az a legjobb része az egésznek. Meg a 24. szenteste.
De szerencsére addig is sok olyan időszak van az évben, amit lehet várni, tulajdonképpen minden évszaknak megvannak a szépségei. Annyi a kivétel, hogy ilyen igazi hangulatos ünnepet csak a karácsony képvisel.
Ma 19:55 válaszoló!
Teljesen így igaz!
Nagyon szeretem a karácsonyt, a meghittsége miatt! Aki jótékonykodik, és szeretetben ünnepel és éli a napjait annak a karácsony egy csoda 🎄
Ilyenkor még nem, újévig nekem karácsony van.
Év közben van elég dolog, de ősszel már várom. Várni pedig legalább annyira szeretem.
Én is nagyon sajnálom!!
Vártam nagyon, készültem sokat. Imádom a hangulatát. A 24-ét szeretem a legjobban. Olyan hamar elment az egész. :(
Igen, sajnálni szoktam, bár Szilveszterig kitartó az évvégi hangulat.
Aztán január közepén átkattanok, és elkezdem tervezni a veteményest, meg várni, mikor lehet menni a kertbe munkálkodni :D
Pedig eredetileg éppen ellenkezőleg volt, mint manapság elterjedt.
Az advent böjti időszak volt, nem nagyon voltak díszek, ünneplések stb. Szenteste kezdődött az ünnep, majd nyolc napon át tartott. Maga a karácsonyi időszak vízkeresztig tartott. A karácsonyfát eredetileg gyertyaszentelőkor bontották el.
Mi tavalytól kezdve már így tartjuk a karácsonyt, és valahogy tényleg sokkal varázslatosabb. Elveszti a varázsát, ha ugyanolyan ünnepi hangulat volt egy hónappal ezelőtt is, mint most. Akkor már inkább tartson tovább a karácsony a szürke januárban. Maradnak még így is februárra, meg március első felére szürke hétköznapok... A saját, személyes ünnepeinket is inkább utána tartjuk tovább, mintsem előtte: születésnap, névnap stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!