Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Úgy vagytok vele ti is,hogy...

Úgy vagytok vele ti is,hogy kár hogy vége a karácsonynak? Szeretem a karácsonyt,szeretek rá készülni novembertől,várni. Ilyenkor meg rossz èrzés,hogy vége is,és sokára lesz megint.

Figyelt kérdés
2022. dec. 26. 18:24
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Nem. Én örülök, hogy végre túl vagyok rajta.
2022. dec. 26. 19:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon sajnálom, hogy vége, és hogy csak 10-11 hónap múlva lehet újból kezdeni a készülődést. Az a legjobb része az egésznek. Meg a 24. szenteste.

De szerencsére addig is sok olyan időszak van az évben, amit lehet várni, tulajdonképpen minden évszaknak megvannak a szépségei. Annyi a kivétel, hogy ilyen igazi hangulatos ünnepet csak a karácsony képvisel.

2022. dec. 26. 19:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ma 19:55 válaszoló!

Teljesen így igaz!

Nagyon szeretem a karácsonyt, a meghittsége miatt! Aki jótékonykodik, és szeretetben ünnepel és éli a napjait annak a karácsony egy csoda 🎄

2022. dec. 26. 21:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor még nem, újévig nekem karácsony van.

Év közben van elég dolog, de ősszel már várom. Várni pedig legalább annyira szeretem.

2022. dec. 26. 21:21
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ugyanúgy érzek, ahogy te. ❤️
2022. dec. 26. 21:54
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon sajnálom!!

Vártam nagyon, készültem sokat. Imádom a hangulatát. A 24-ét szeretem a legjobban. Olyan hamar elment az egész. :(

2022. dec. 26. 22:54
 7/10 anonim ***** válasza:
Általában készülök rá, várom néhány héttel előtte már, és amikor vége, akkor kicsit csalódott vagyok hogy csak ennyi volt. De idén nulla karácsonyi hangulatom volt(nehéz év van mögöttem), ráadásul a tegnapi nap is elég sz@rul ért véget, ma sem voltam valami csodás kedvemben. Úgyhogy most nem bánom hogy vége.
2022. dec. 26. 23:16
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnálni szoktam, bár Szilveszterig kitartó az évvégi hangulat.

Aztán január közepén átkattanok, és elkezdem tervezni a veteményest, meg várni, mikor lehet menni a kertbe munkálkodni :D

2022. dec. 27. 09:25
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Szomorú vagyok hogy vége. Nagyon szeretem a készülődést,a várakozást. Mindig kidiszitem a lakást ilyenkor, rengeteg csodás karácsonyi díszem van. Február elejéig kint is hagyok mindent.
2022. dec. 29. 07:21
 10/10 anonim ***** válasza:

Pedig eredetileg éppen ellenkezőleg volt, mint manapság elterjedt.

Az advent böjti időszak volt, nem nagyon voltak díszek, ünneplések stb. Szenteste kezdődött az ünnep, majd nyolc napon át tartott. Maga a karácsonyi időszak vízkeresztig tartott. A karácsonyfát eredetileg gyertyaszentelőkor bontották el.

Mi tavalytól kezdve már így tartjuk a karácsonyt, és valahogy tényleg sokkal varázslatosabb. Elveszti a varázsát, ha ugyanolyan ünnepi hangulat volt egy hónappal ezelőtt is, mint most. Akkor már inkább tartson tovább a karácsony a szürke januárban. Maradnak még így is februárra, meg március első felére szürke hétköznapok... A saját, személyes ünnepeinket is inkább utána tartjuk tovább, mintsem előtte: születésnap, névnap stb.

2022. dec. 31. 02:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!