Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Karácsonyi ajándék: hogyan...

Karácsonyi ajándék: hogyan lépjek túl ezen a gyerekes csalódottságon?

Figyelt kérdés

Komolyan utálom magam miatta, de ez a helyzet:

A férjemmel már 10 éve együtt vagyunk. Sosem volt jó ajándékozásban, mert hiába kedves, jó ember, iszonyúan figyelmetlen, és az utolsó pillanatig halogat mindent - nincs ez másképp az ajándékokkal sem.

Mi már régóta közös kasszából élünk, mondhatjuk, hogy jó módban, szóval ugyan korlátot nem jelentenének az anyagiak, de nem is vágynék nagy szabású dologra.

Ő viszont az utolsó pillanatban vesz mindig valami hülyeséget. Valami olyat, ami sehogy sem illik hozzám, mintha nem is ismerne. Pedig ha látok valamit, ami klassz bármilyen értelemben, akkor szóvá szoktam tenni, de kb semmi haszna nincs.

Pedig tényleg még annak is jobban örülnék, ha valami kézzel készített dolgot adna. Vagy lehetne valami 100 ft-os hülyeség is, ha egyszer ráböktem, hogy "nézd már, de vicces/de jó jópofa/de emlékeztet valamire a gyerekkoromból" vagy bármi, de mindig valami totál semleges dolgot kapok, sokszor még drágát is, ahol azonnal arra gondolok, hogy ezt a pénzt inkább odaadtam volna valaki másnak, minthogy most legyen megint egy "cuccom", amit berakhatok a fiókba.

Alapból próbálok jó pofát vágni hozzá mert nem akarom megbántani, de ahogy telnek az évek egyre rosszabbul élem ezt meg.

Mit csináljak ez ellen?

Próbáltam vele többször beszélni, és volt, hogy oda is bökte, hogy neki stressz az ajándékvásárlás. Én kaptam az alkalmon, és mondtam, hogy hát akkor ne ajándékozzunk, de hiába. Csak a fejét rázta, hogy jajj, ő nem azért mondta, jól van ez, és utána már minden szavam, mint halottnak a csók.

Pocsékul érzem magam, hogy ilyen gyerekesen csalódott vagyok emiatt, és már kb gyomorgörcsöm van előre, hogy megint mit fogok kapni és hogyan tetessem, hogy örülök neki.

(Tegnap "sürgősen le kellett mennie a közértbe" valamiért, tehát kb megint számíthatok valami utolsó pillanatban bevásárolt hülyeségre. :( )

Ti mit tennétek?

Légyszi, ne csak azt írjátok, hogy "hát mondd meg neki", mert ahogy írtam, már próbáltam a témát környékezni, ha csak simán megmondom, hogy nem tetszik, amit kapok, akkor csak belegázolok a lelkébe.

2022. dec. 24. 05:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt javasolnám amit a 7es mondott.

Írjatok mindketten egy listát, amin legyenek kategóriák, azokon belül ötletekkel.

Nem én találtam ki, sokan csinálják így, "something to wear, something to read/watch, something to do, something you need"

Amit fel lehet venni:

-ez és ez a pulcsi (méret, szín, link)

-ez és ez a sapka (link, szín)

-ez a harisnya (link, szín, méret)

Program:

-korcsolya bérlet

-levásárolható kupon a kedvenc fodrászhoz, körmöshöz masszőrhöz

-koncert jegy

-társosjáték

-videójáték

Valamit nézni/olvasni:

-konkrét könyv és film címek

-dvd

-könyv utalvány

Valami amire szükséged van:

-wireless fülhallgató

-hajszárító

-biciklis bukó

Ezekből mindenki választ kategóriánként egyet-egyet, így van mit csinálni két ünnep között, vagy esetleg valahova menni közösen, mindennek van praktikus haszna, funkciója.

2022. dec. 24. 17:25
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Mintha csak az én férjemről olvastam volna. Mi is lassan 10 éve leszünk együtt. Én ezt úgy oldottam meg, hogy konkrétan elmondtam neki, hogy minek örülnék. Pl pontosan melyik könyvnek, kenyér pirító.. Stb. Sajnos sokszor így is vesz hasznavehetlen dolgokat néha, de már jobb a helyzet. Bár ő örül, hogyha megmondom neki, mit vegyen. Általában több dolgot is mondok, és akkor tud választani. Sokszor ha csak célzok rá vagy év közben megjegyzem, hogy örülnék ennek még annak, nem jegyzi meg vagy nem figyel. De én már ezen túlléptem. Amúgy jól ismer ennek ellenére, csak hadilábon áll az ajándékozással.
2022. dec. 24. 22:43
 13/23 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem ne utáld emiatt magad, ez természetes, hogy rossz érzésed van a leírtakkal kapcsolatban. Itt nem maga a hozzád nem illő ajándék, hanem a figyelmetlensége a rossz érzést keltő. Egyszer én is egy használt, piszkos valamit kaptam ajándékba, amin totál besértődtem. Úgy éreztem, ha valaki ennyi energiát képtelen befektetni az ajándékomba, hogy legalább letörölje.... Stb., miért ad bármit is, inkább ne.

Aki fontos nekünk arra figyelünk, és igyekszünk neki igazi örömet szerezni.

2022. dec. 25. 05:58
 14/23 anonim ***** válasza:
83%

Én 10 évig voltam együtt egy az exemmel. Soha, semmit nem kaptam tőle. Se karácsonyra se szülinapra, semmire. Barátait elhalmozta, az új párjának azt adta amit még tőlem kapott.

Szóval van ettől rosszabb is.

2022. dec. 25. 08:06
 15/23 anonim ***** válasza:
82%

Ne érezd magadat rosszul az ilyen érzéseid miatt . Szüleim 25 éve házasok, a tesómmal hosszú ideje mi intézzük anyumnak a karácsonyi / szülinapi / névnapi ajándékait. Apukám eleve nagyon figyelmetlen tud lenni. Anyum már sokszor hangosan mondogatja apumnak, hogy minek örülne . Pl.:” de jó lenne egy ilyen könyv vagy olyan arckrém”

De még ezekre se figyel már .:D

2022. dec. 25. 09:56
 16/23 anonim ***** válasza:
82%

"ha látok valamit, ami klassz bármilyen értelemben, akkor szóvá szoktam tenni, de kb semmi haszna nincs"

Ne csak "szóvá tedd", hanem nagyon-nagyon konkrétan mondd meg neki, hogy márpedig ezt vegye meg neked karácsonyra, mert te konkrétan ezt szeretnéd kapni, nem pedig valami meglepetést, mert a meglepetéseket csak régebben szeretted, már nem! :)

2022. dec. 25. 11:10
 17/23 anonim ***** válasza:
74%

"Az agyamban követelőzésnek hat"

Akkor olyan dologra mondd, hogy azt kéred, amit te magad sem érzel drágának!

"de lehet ez meg az én pszichés hülyeségem :( Hát, egyikünk se normális sajnos."

:DD Dehogynem! :))

2022. dec. 25. 11:13
 18/23 anonim ***** válasza:
74%

"ha csak célzok rá vagy év közben megjegyzem, hogy örülnék ennek még annak, nem jegyzi meg vagy nem figyel"

A célzás kevés, ha meg mondjuk a nyár közepén célozgat valaki, mégsem veszi meg magának az adott dolgot decemberig, abból az jön le, hogy akkor igazán mégsem kell neki, biztos meggondolta magát azóta.

2022. dec. 25. 11:16
 19/23 anonim ***** válasza:
29%

A másiknak tetsző ajándékkal a másik iránti tiszteletünket, szeretetünket fejezzük ki.

Aki nem figyel a másikra, hogy mi esne jól neki, az sajnos nem is szereti őt igazán.

2022. dec. 25. 19:38
 20/23 anonim ***** válasza:

Mi ezt anno gimiben nagyon jól megoldottuk.

Szegény osztályfőnököm... Egy áldott jó lélek... Azt hitte, hogy senki sem tudja, hogy ki kit húzott, senki sem cserélt, minden meglepi lesz, és így még jobban fog mindenki örülni, hogy váratlanul mindent mindenki el fog találni stb.

Ehhez képest mindenki tudta, hogy ki kit húzott, csereberéltünk, és igen, sokszor nyersen rákérdeztünk, hogy mire lenne szüksége a másiknak.

Ez sokszor amúgy jobb, bármennyire is mesebelibb a melepis dolog. Amúgy a célzások szerintem is jók a te oldaladról.

2022. dec. 27. 02:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!