Emlékké olvad a fehér karácsony?
Igen, már csak emlék, de sajnos januárban meg februárban, talán még márciusban is úgyis kapunk a hóból, latyakból, jégből, hidegből. Akkor lehet neki örülni, már aki szereti.
Mondjuk ehelyett a tavaszi meleg helyett lehetne kicsit hidegebb.
Nálunk (Nyíregyházán) tavaly esett 24-én és meg is maradt néhány napig. Emlékszem elmentünk sétálni este, ropogott a hó a lábunk alatt és néztük a karácsonyi fényeket.
Kicsit olyan volt, mint gyerekkorban.
Idén ez esélytelen... Pedig mennyivel hangulatosabb úgy, mint napsütésben, 10 fokban... :(
N
#1.
Ne panaszkodj! Nálunk Pécsen pusztán az időjárásból nem lehetne eldönteni, hogy akkor most korai húsvét, vagy pedig karácsony van. Újévkor a meteorológusok szerint 14 fok lesz... Dér, hószitálás... Szép álom nálunk. Remélem még változik a "kiírás" (ahogy szokott), mivel azért ez mégsem természetes. Néhány év, és véletlen pünkösdi perecet készítek karácsonyi menü helyett. XD :-D
Amúgy sajnos, vagy nem sajnos, de minden esetre, lassan igen, azzá válik.
Viszont ennek ellenére én továbbra is azt mondom, hogy a karácsony nem ettől függ. Mit mondjanak az izraeli, egyiptomi, görög, indiai, közel-keleti, afrikai, közép-amerikai keresztények, akiknél kb. 0% az esélye annak, hogy fehér legyen a karácsony. Pedig náluk is ugyanolyan meghittek, áldottak, békések, boldogok a karácsonyok...
7. vagyok.
Amúgy nálunk tavaly esett karácsony nyolcada alatt, két ünnep között. Talán 27-én, 28-án, vagy valamikor akörül még fotóztam is az ablaknál, a karácsonyfát, illetve mögötte a havas utcát.
Szóval azért annyira nem a múlté, de előtte jó sokáig nem volt még csak ilyen sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!