Ki várja már a karácsonyt?
10: Ha csak kényszerből csináljátok, az szomorú, én a helyedben el is engedném az egészet. (Gondolom, ha te így vagy vele, arra - jó esetben - biztos meg is van az okod, ahogy - gondolom, feltételezem, - hogy a helyzet fordítva is kölcsönös lehet.)
Nem lehetne felvetni, hogy megbeszéljétek azt, hogy - a helyzetre való tekintettel - engedjétek el az egész ajándékozósdit?
Vagy - éppen megfordítva - nem lehetne azt megbeszélni, hogy miért vesztek egymásnak semmitmondó, olyan ajándékokat, amiket amúgy a hátatok közepére se kívántok, csak azért veszitek egymásnak, mert muszáj? Hogy miért nem lehet - a körülményeitekhez képest ésszerű anyagi keretek között maradva - normális ajándékokat venni?
Én nem az ajándékokat várom, hanem azt a jóleső, belesüppedős pihenést, hogy már előtte pár nappal kicsit megáll ez az eszeveszett pörgés, a szürke hétköznapok véget nem érő sora, és egy kicsit át tud szellemülni az ember az ünnepre.
Mire bejön a szabadságolási időszak a munkahelyen(tán 1-2 nappal később, mint ahogy az iskolai szünet "kitör"), addigra kb. úgyis pár napra leszünk az ünneptől.
A boltok meg úgyis már szinte most is tele lesznek majd lassan - a karácsonyi ünnepkör felvezetéseként - a kereskedelmi forgalomban kapható mikulásos dolgokkal...
Most már egy kicsit nagyobb örömmel várom.
Több szeretet kapok a barátaimtól, mert többen is vannak. Gyarapodott a létszám rendesen.
De már tavaly és tavalyelőtt is ígéretesebben alakultak az események, mint hosszú évekig azelőtt. (Haldokló hozzátartozó ápolása. Szörnyű karácsonyaim voltak, még a szentesték is...)
2016. és 2019. között csak a szomorúság a fájdalom a nehézségek. Volt, hogy bűntudat, miért vagyok a világon, stb. De szerencsére véget ért ez a sötét időszak most már és reménykedem a szebb folytatásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!