A déli gyümölcsök azért télies, karácsonyi díszek, mert régen csak télen lehetett kapni vagy van valami egyéb oka is?
Mint írták, ezek szezonja a nálunk téli hónapokra esik.
Ma már minden hónapban lehet kapni mindent, de nem a szocializmussal függ össze, hogy régen nem. Illetve nem az volt a legfőbb ok.
A kapitalista gazdaság is változott.
Nem hinném, hogy mondjuk Bécsben vagy Párizsban májusban hegyekben állt volna a narancs. Ha eltérés volt, akkor az abban ált, hogy míg a bécsi bement a boltba, és kilószám vehetett. A pesti meg csak akkor, ha szerencséje volt, és ideje, hogy akár fél órát is sorba álljon.
A kubai narancs különleges kincs volt. Picit más ízű volt mint a görög vagy spanyol, de mindig kellemesen édes. A másik kettőt nem mindig lehetett megenni.
Sok szakember szerint idegen helyről, mesterséges körülmények között termesztett zöldségekre és gyümölcsökre nincs szükségünk.
Dinnyét, szőlőt, málnát, epret ma is lehet kapni. De ezek vagy messziről jönnek, vagy nem természetes körülmények között nevelődnek.
"De ezek vagy messziről jönnek, vagy nem természetes körülmények között nevelődnek"
szolot viszonylag ritkan hajtatnak (soha). malnat, epret itthon is lehet folia alatt termeszteni, akkor az is ordogtol valo? azt ertem hogy a tavolsaggal van bajod, hihetetlen kornyezetszennyezo hogy a vilag masik felerol szallittatjuk ide a szezonon kivuli zoldesget, gyumolcsot. azt en se szeretem. de a "nem termesztetes korulmenyekkel" mi a baj?
7. Egy kukkot nem értettél meg abból, amit írtam. Bizonyára az én hibám.
Az a kérdés, miért csak télen volt nálunk narancs, a szocializmus miatt.
A válaszom erre irányult. Nem a távolság és mesterséges körülményeket kifogásolom. Sőt semmit sem írtam, ami erre utalna. Mert nem ez a kérdés. A 60-as, 70-es években a kapitalista országokban sem volt jellemző hogy szezonon kívül is lehetett kapni zöldségeket, gyümölcsöket.
Ez újabb keletű.
5
A narancs nem trópusi gyümölcs. A banán már inkább bár szubtrópuson is megterem de a trópusokon terem igazán jól és a trópusokon nincs egységes szezon mivel területenként változik az esős és száraz évszak időszaka így a világ valamely pontján biztos szezon van pláne hogy pl a banán a trópusokon egy évben kétszer terem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!