Milyen volt a Szentestéd?
Szép és áldott. :-)
Maga szenteste még advent, viszont már "fokozódott a hangulat". Reggel még böjti reggeli volt, az adventi, szerény dekorációk és az adventi koszorú dominált. Már előző nap belefaragtuk a talpba a fenyőfát, de csak szenteste délelőtt hoztuk be és kezdtük el feldíszíteni. Szép fa lett, szerintem szebb, mint a tavalyi. Nagyjából feldíszítettük. Sütöttünk, főztünk. Utána böjti ebéd. Elmentem a templomba szerepelni. Utána hazaérve rögtön nekiugrottam megint a karácsonyfa díszítésének (a házi készítésű díszeket tettem fel), majd a ház díszítésének, feltettem az ünnepi terítőket, kitettem, kiakasztgattam azokat a díszeket, amelyeket a ház és a szobák különböző pontjaira szántunk, utána ünnepien megterítettem és nagyon büszke voltam magamra, hogy pár óra alatt sikerült befejeznem. :-) Már este volt, bőven be is sötétedett, kezdetét vette a valódi szenteste, ami már karácsony nálunk, de még mindig nem a legigazibban. Áthoztuk az itt élő rokonokat és családiasan elfogyasztottuk az immáron bőséges és finom vacsorát, mondtunk tósztot és hálát is adtunk. Utána csengő és ajándékoztunk. Ezt megelőzte egy kis éneklés. Utána bekapcsoltam a TV-t és néztük a karácsonyi filmeket. Készítettem még pár dekorációt közben. Aztán jött egy kis családi beszélgetés. Elmentünk az éjféli misére is. Utána még fent voltunk egy kicsit, köszöntöttük a távoli rokonokat (majd két ünnep között lehet, hogy elutazunk hozzájuk, de azért most, az ünnepkor közvetlenül is), csináltunk néhány képet, beszélgettünk kicsit, nagyjából három után egy kicsivel nyugovóra is tértem, fel is lőttem a pizsit és köpött is a maci. Mondanom sem kell, ilyen pörgős nap után nem volt plafonbámulás...
Szerintem nagyon szép ünnep volt, de ugyanakkor fenntartom azt az állításom, ami szerintem minden ünnepnél örök érvényű, hogy nem létezik tökéletes ünnep. Mindig van valami, ami nem úgy sikerül, ahogy terveztük. Lehet egy egy rosszul sikerült süti, egy eldőlt karácsonyfa/húsvétfa, egy kis összeszólalkozás vagy éppen az, hogy nem esett hó, vagy pont az, hogy húsvétkor esett hó, karácsonykor meg nem. Szóval ja. :-)
Áldott, békés, boldog, szeretetben és örömben gazdag, szent karácsonyt kívánok mindenkinek! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!