Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Önző vagyok amiért csalódott...

Önző vagyok amiért csalódott vagyok a barátomtól kapott ajándék miatt?

Figyelt kérdés

En egy olyan ajándékot vettem neki amire nagyon régóta vágyott. 1 hónapot diákmunkáztam, hogy meg tudjam venni neki. Erre tőle kaptam egy kb fele annyi értékű, olyan ajándékot amit bárkinek adhatott volna mert, semmilyen, személytelen. Holott ő bőven megtehette volna, mert jól keres. De igazából nem is az értéke a bajom, hanem, hogy kicsit sem próbált olyan dolgot venni nekem aminek ténlyeg örülnék. Pedig annyi dolgot mondtam neki az elmúlt hetekben. Nem a legújabb iphone-t kértem, hanem pl volt egy pulcsi amiről heteket áradoztam neki (kb 4 ezer ft lett volna) és még ennyire sem vette az erőfeszítést, hogy azt megvegye.

Amit tőlem kapott ajándék annak nagyon örült, az egész családjának elmesélte, hogy mennyire jó.

Most én vagyok önző és bunkó?

2021. dec. 25. 01:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
84%

Azért azt vedd figyelembe, hogy senki nem kényszerített arra, hogy 1 hónapot dolgozz a párod ajándékáért. Tudom közhelyes, de a karácsonynak elsősorban nem az ajándékról kellene szólnia, hanem a szeretetről.

Ez most "tanulópénz" volt neked is, hogy máskor előre megbeszéljétek a körülbelüli pénzösszeget, amit egymás ajándékára szántok. Ezzel eltudjátok kerülni a későbbi kellemetlenségeket.

2021. dec. 25. 23:20
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

"megmondom neki, hogy mit szeretnék"

Gyakorlatias megoldás, bár egyetlen dolog hiányzik belőle, az, ami az adott tárgyat "ajándékká" teszi: a meglepetés.

Az én olvasatomban az adott tárgyat a meglepetés teszi ajándékká.

2021. dec. 26. 07:29
 13/15 anonim ***** válasza:
71%
Tavaly megleptem a barátnőmet hogy nem vettem semmit.
2021. dec. 26. 22:58
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ruhát a legtöbb ember nem szivesen ajándékoz, mert azt fel kell próbálni, megvan az esélye, hogy a méret nem jó. Függetlenül attól, hogy mennyit áradoztál róla.
2021. dec. 29. 00:44
 15/15 anonim válasza:

Hát szerintem elég önző, igen. Az ajándékozásnak az a lényege, hogy te gondoltál rá, adsz neki valamit, és (elviekben) örülsz, hogy van lehetőség az ajándékozásra.

Legalábbis szerintem. Nálunk egyikünk sem vágyik semmire külön a másiktól. Mindketten a másiknak akarunk adni valami különlegeset, izgulunk, hogy mit szól. Szóval a hangsúly nem azon van, hogy kapok valamit, hanem, hogy adok és a másik örül neki. "Jobb adni, mint kapni." Közhelyes, de így van. (Csak a szerző jóhiszeműen kihagyta, hogy a másik örömének kell örülni...)

2022. jan. 23. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!