Lehet hülye kérdés,de ha tavaly szenteste született a babám,akkor ti az ideit első vagy második közös karácsonyként tekintenétek?
Figyelt kérdés
2021. nov. 25. 12:36
11/29 anonim válasza:
Második szerintem is, esetleg lehet mondani, hogy az "első igazi".
12/29 anonim válasza:
Szentestének dec. 24-ét nevezik.
Ha jobban megnézed 24-e még nem ünnepnap. Ez csak karácsony előestéje.
Karácsonykor már tavaly együtt lehettetek.
13/29 anonim válasza:
A magyarok túlnyomó része 24-én ünnepli a karácsonyt, a többi nap a pofavizit rokonoknál. Ünnepnél a szokásjogot van értelme nézni, nem azt, mi van pirossal a naptárban. Gyerekként téged se az érdekelt.
14/29 anonim válasza:
25-én nincs pofavizit (nem illik), csak 26-tól, István-napkor és azokat követően (Szent István vértanú napja, nem királyunké).
15/29 anonim válasza:
#14 jó, akkor hozzád nem megyünk aznap, mondjuk nem is terveztem, de a családban nálunk szokás.
16/29 anonim válasza:
Csak bunkóéknál szokás. Biztos a kandallóra (olajkályhára, radiátorra...) aggatott piros zoknikba rakjátok az ajándékokat is, meg már novemberben fel van díszítve a fenyőfa.
17/29 anonim válasza:
"Ünnepnél a szokásjogot van értelme nézni, nem azt, mi van pirossal a naptárba"
Szokásjog? Felétek az következetlenség és az értelmetlenség a szokás? Legyen nektek.
Nálunk nem.
Azt sem gondolom, hogy mérvadó statisztikád volna. Azt meg főleg nem, hogy olyanok köréből, akik tudják mit ünnepelnek.
A többiek meg nem érdekelnek, és nem jelentenek számomra szokásjogot.
18/29 anonim válasza:
Gyereket szülsz, de számolni nem tudsz? Ha tavaly karácsonykor már megvolt, az az első. Idén a soron következő sorszám jön, azaz a második. Szívesen.
19/29 anonim válasza:
#18 valahol érthető, hogy a kórházban fekvést nem érzi „igazi” karácsonynak...
20/29 anonim válasza:
#19-es, csak az a baj,hogy nem azt kérdezte, hogy ő mit érez igazinak, hanem egy egyszerű számítási feladatot adott fel tulajdonképpen.
Azt,hogy ő mit minek érez, pont leszarom magasról, de ne akarja már a pirosra azt mondani,hogy az zöld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!