Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Mikor kezditek a karácsonyi...

Mikor kezditek a karácsonyi dekorálàst a házban?

Figyelt kérdés

Én már legszívesebben már holnap kezdeném. Láttam ma egy két influenszernel (magyarok), hogy már a karácsonyfa is áll.

A fát nem szoktam szenteste díszíteni, mert 2 nappal később már nincs karácsony. Idén azonnal, ahogy fát lehet venni szeretnék díszíteni.

Van még ilyen megszállott, mint én?

2021. nov. 3. 20:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
A karácsonyfát karácsony előtt két-három nappal szoktuk feldíszíteni. A többi díszítésnél nem esünk túlzásokba. 1-2 világító hülyeség, abroszok, valami gyertya vagy mittudomén, osz' csá. Természetesen mindenkinek eltérő ízlése van. Régen hallottam egy idősebb hölgyről a városunkban, akinek állítólag egész évben fel volt díszítve a karácsonyfája.
2021. nov. 3. 22:58
 2/13 anonim válasza:
77%
Medveczky Ilonának is fel van.
2021. nov. 3. 23:16
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi a jövő héten el is kezdünk dekorálni. A fát nem állítjuk fel, de csak azért, mert az egyrészt nálunk kifejezetten szentesti hagyomány, hogy akkor díszítjük, másrészt macskánk van (ezt szerintem nem kell magyarázni) 🐈

Ha te is most szeretnél, rajta. Mindenki akkor csinálja, amikor neki jól esik, van, aki fát sem állít vagy még szilveszter előtt leszedi, más meg egész évben ezt az időszakot várja a legjobban. Egyébként a Kikben pl már szeptember elején láttam díszeket, az Auchan 2 hete már berendezett egy komplett részleget, hozzájuk képest te nem is sietsz annyira :)

2021. nov. 3. 23:29
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szomszédom már hétvégén elfogja kezdeni.

De nem azért mert ilyen nagy lázban van, hanem mert mire felrakja azt a bazi nagy égősort a tetőre karácsony lesz :D Aztán még bele kell kalkulálni azt is, hogy esetleg leesik a tetőről közben, mint tavaly és akkor fel kell épülni.

Mi nem szoktunk, csak advent hétvégéjén.

2021. nov. 4. 00:03
 5/13 anonim ***** válasza:
85%

Decemberben szoktam, mikulás körül.

A fa nálunk is szentestei. Khm, nálam. Mást az se érdekel áll-e csak sütit süssek.

Az egész éves nem is rossz megoldás. :D

Egyszer én is fent hagytam márciusig.

Fáradt voltam suli miatt, mást meg nem érdekelt, szóval ottmaradt. :D

2021. nov. 4. 07:20
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Advent első vasárnapjára már kirakok néhány díszt bent a házban, meg ugye a koszorút. Utána minden héten egyre többet.

Mikulásra már jobban fel van díszítve a ház, utána következő hétvégén pedig a kültéri fényeket és díszeket teszem fel.

A fát 23-án este díszítjük a férjemmel, amikor a gyerekek már elaludtak.

De az biztos, hogy már nagyon várom. Néha túlzásba is esek a dekorálással, de amióta gyerekeink vannak, még jobban várom minden évben és ők is nagyon élvezik a szép díszítéseket.

2021. nov. 4. 08:36
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Advent első vasárnapján indulnak a kültéri fények, ami fent van egész évben, csak ki van kapcsolva, így nem kell vele vesződni, csak bedugom a konnektorba és megy. Valamikor december közepe előtt kerülnek fel a beltéri díszek, a karácsonyfát pedig 24.-én díszítjük, ez családi hagyomány.
2021. nov. 4. 09:53
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
én eleve szolid glitterfüggőségben szenvedek, de azért próbálok először november közepétől úgy célzottan karácsonyi dekort csinálni. most még valószínűleg decemberben kell átrámolnom az egész szobámat, tehát annyira még nem készülődök neki, elég fejfájás lesz az a kör minden extra bizbasz elmozgatása nélkül is. odahaza december elejétől van karácsonyi dekor, de csak úgy szép lassan, ráérősen, ahogy érezzük, a lakóközösségben is majd akkortájt valamikor, lakótársam fotós és mellette kereskedelemben van, tehát annyira nem rajong a dologért XD (a műteremben már egy hónapja fenn vannak a díszek, azt nagyon éltem segíteni berendezni, de a lakás közös helyiségeiből kitiltotta őket decemberig)
2021. nov. 4. 16:19
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
A fát pár nappal előtte tesszük fel a többi díszt kb egy héttel előtte.
2021. nov. 5. 11:00
 10/13 anonim ***** válasza:
77%

Én semmikor.

December elején kirakok 1-2 télies díszt, azon kívül nem dekorálok.

2021. nov. 5. 14:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!