Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Nem lesz semmi ajándék a fa...

Nem lesz semmi ajándék a fa alatt. Baj, ha egy kicsit bánt?

Figyelt kérdés
Már tavaly is szó volt róla hogy senki ne adjon ajándékot a másiknak. Inkább csak csoki vagy bármilyen más édesség. Most apu felhozta megint ezt a témát mert tavaly nem tudtuk betartani. Most anyu is egyre jobban hajlik rá. De én és a bátyám igényelnénk hogy kapjunk valamit. Tudom hogy önzőségnek hangzik, de nem az. Én nem tudom elképzelni ajándékok nélkül, pl egy szép kardigán, sminktermék, vagy valami ékszer. Most abban maradtunk hogy majd addig még átgondoljuk, de tudom hogy idén sikerülni is fog nekik, mert anya sose szeretett ajándékozni. Ő mindig azt hozta fel hogy kiskorába nem is az ajándékokra figyelt amit kapott, hanem a gyönyörű fájukra hogy milyen szép. Elvileg nagy táblás csokik is voltak rajta, cérnával felkötve. Mondtam hogy nem kell drága ajándékokban gondolkodni, egy 1000 ft-os rúzs is megteszi, vagy egy 500 ft-os bizsu nyaklánc.
2021. aug. 23. 10:30
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
92%

Pepcoban vannak olcsó ékszerek. Én minap 390ert vettem 5 pár fülbevalót és nyakláncot.

Nekem is hiányozna az ajándékozás. Nálunk hagyomány hogy este 20kor van es nagyon várjuk pedig már 21 elmúltam

2021. aug. 24. 10:04
 22/27 anonim ***** válasza:
89%
de 15, tényleg érdekelne, miért képmutatás az, hogy érdeklődünk annyira a saját családtagjaink iránt, hogy meg tudjuk őket lepni ízlésüknek megfelelően? tényleg nem ez lenne a normális?
2021. aug. 24. 10:28
 23/27 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem az ajándékozás szép hagyomány. Főleg akkor, ha olyasmit veszünk, amire az illető vágyik. Ha valakinek nagyobb dolog az álma, és megveszik neki, szerintem abban sincs semmi, csak: 1. nem szabad elvárni 2. Ha nálam ilyen van, simán NEM sértődök meg, ha nem kapok mindenkitől 10 db kisebb biszbaszt, és egyvalakitől meg egy nagy "was ist das"-t, hanem ÖSSZEFOG a család, és a családtól kapom meg azt az egy nagyobb valamit. S akkor persze - magától értetődő - nem várok el senkitől semmi mást.

Aki meg szegény, attól nem várok el semmit. Pl. szegény nagyim amíg élt (2004-ben halt meg tragikusan váratlanul) nagyon kevés nyugdíja volt, de az utolsóját is odaadta volna nekem. Tőle mindig az ünnepi ételeket kaptuk, még a halála előtti éven is megcsinálta a karácsonyi töltött káposztát.

2021. aug. 24. 10:45
 24/27 anonim ***** válasza:
80%

Próbáljátok megbeszélni velük, hogy ti hogy éreztek ezzel kapcsolatban. Ha hajthatatlanok, akkor adjatok egymásnak ajándékot, így még sem marad el teljesen. Jobb mint a semmi.

Nem baj, hogy bánt. Nekem is fura lenne, ha az együtt bontogatás, örülés kimaradna.

2021. aug. 24. 12:45
 25/27 anonim ***** válasza:
87%
Én megértem,, hogy rosszul esik. Nekem csak a sógornőm (egyetlen fiú tesóm van és az ő felesége) kérte azt, hogy mi egymásnak ne vegyünk semmit csak csokit, és az is nagyon rosszul esett. Úgy érzem, ez által kevésbé vagyok már fontos neki. De ez van.
2021. aug. 26. 13:47
 26/27 anonim ***** válasza:
38%

Kis gyerekeink vannak, mi is csak nekik veszünk ajándékot, a nagyszülők, testvéreink is. Egymásnak általában valami apróságot szoktunk, jelképesen. Pl. képkeret, édesség. Csokiban is vannak különlegességek :)

A saját gyerekkoromból egyetlen ajándékra sem emlékszem, csak a fa dìszítésekre és minden évben akkor elmentünk templomba megnézni a gyerekek ünnepi műsorát. Felnőttként pedig az egész adventi időszakot próbálom a gyerekeim számára varázslatossá tenni. Ti már lassan felnőttek vagytok, szerintem is elegendő lenne valami nem mindennapi édesség vagy, ha nem szereted valami sós nasi, aszalt gyümi stb. Gondolom évközben megkapjátok ami amúgy is szükséges.

2021. szept. 2. 22:47
 27/27 anonim válasza:
26%

Elég nagyok vagytok már ahhoz, hogy felfogjátok, hogy a karácsony akkor is karácsony, ha nincs ajándék a fa alatt. És nem értem félre nem hiszem azt, hogy valami irtó drága dolog kellene neked, de hadd kérdezzem meg, minek egy random szájfény vagy nyaklánc? Csak azért, mert karácsony van, hát adjunk már valamit, ötlet nincs ezért jó lesz az a nyaklánc. Nem baj, ha nem hordod, csak kapd meg? Te is tudod, hogy nem egy hasznos dolog, nem kell felesleges dolgokat vásárolni csak azért, hogy valami legyen.

Ha van olyan, amire igazán szükséged van, beszéld meg velük, lehet ahhoz már ők is másképpen állnak majd. :)

2021. szept. 9. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!