Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Nem lesz semmi ajándék a fa...

Nem lesz semmi ajándék a fa alatt. Baj, ha egy kicsit bánt?

Figyelt kérdés
Már tavaly is szó volt róla hogy senki ne adjon ajándékot a másiknak. Inkább csak csoki vagy bármilyen más édesség. Most apu felhozta megint ezt a témát mert tavaly nem tudtuk betartani. Most anyu is egyre jobban hajlik rá. De én és a bátyám igényelnénk hogy kapjunk valamit. Tudom hogy önzőségnek hangzik, de nem az. Én nem tudom elképzelni ajándékok nélkül, pl egy szép kardigán, sminktermék, vagy valami ékszer. Most abban maradtunk hogy majd addig még átgondoljuk, de tudom hogy idén sikerülni is fog nekik, mert anya sose szeretett ajándékozni. Ő mindig azt hozta fel hogy kiskorába nem is az ajándékokra figyelt amit kapott, hanem a gyönyörű fájukra hogy milyen szép. Elvileg nagy táblás csokik is voltak rajta, cérnával felkötve. Mondtam hogy nem kell drága ajándékokban gondolkodni, egy 1000 ft-os rúzs is megteszi, vagy egy 500 ft-os bizsu nyaklánc.
2021. aug. 23. 10:30
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
én tuti nem törölném el az ajádnékozást teljesen. a mi családunkban úgy egyeztünk meg hogy csak jelképesen, és inkább elfogyasztható ajándékokat adunk
2021. aug. 23. 13:19
 2/27 anonim ***** válasza:
97%

Inkább akkor abban kellene megegyezni, hogy mondjuk milyen összeghatárig lehet költeni mindenkinek. Mondjuk 3 ezer forint max fejenként. Vagy mindenki saját maga által készített ajándékot adjon (ez lehet mondjuk névre szóló süti, fotóalbum, kézműves szappan/sör/krém/praliné/gyertya, saját festmény vagy rajz stb).

Számomra is hiányozna az ajándékadás öröme, mert imádom nézni, hogy mit szólnak az ajándékhoz akiknek adom. Együtt kibontogatni, kipróbálni, sztorit mesélni éppen róla, majd szépen a kapott kincseket berendezgetni a fa alá. Nem az anyagi rész a fontos ebből számomra, lehet apró olcsó dolog is, de fontos hogy valaki időt szán rá, hogy kiválasszon nekem valamit amivel örömet szerezhet. És nyilván részemről ugyanez. Nem önző dolog ez. Arra viszont úgy gondolom minden családban illik figyelni, hogy ha olyan megegyezés van, hogy csak a gyerekek kapnak ajándékot, akkor a gyereks családok készüljenek valamivel azoknak, akiknek nincs gyerek. Ez csak az én véleményem, de pl akinek nincs gyereke, de vennie kell 6 gyereknek ajándékot, azért az nem kis kiadás és kreativitás meg utánajárás. Illik legalább sütivel meghálálni, hogy megajándékozza a gyermekeim.

2021. aug. 23. 15:23
 3/27 anonim válasza:
91%
Nálunk sincs semmi ajándékozás, csak gyerekeknek, és felnőtteknek kerek születésnapokon. Szerintem sokkal jobb, mint állandóan azon görcsölni, hogy mikor kinek mit lehetne adni. Meg a már megint tusfürdő/zokni stb. Inkább az a lényeg, hogy összegyűlik a család, eszünk-iszunk.
2021. aug. 23. 15:26
 4/27 anonim ***** válasza:
63%

3-assal maximálisan egyetértek. Ideje lenne azt is tiszteletben tartani, hogy nem mindenki élvezi ezt, sőt.

Kérdező, egyébként ugye adni is szeretsz, nem csak kapni?

1000 Ft-os cuccokat meg nehogy ne tudj már megvenni a zsebpénzedből. Vagy ha az nincs, javasold, hogy legyen. Vagy pl szülinapra pénzt kérj és akkor azt beosztod magadnak.

Ráadásul a smink, ékszer aztán pont olyan területek, amikkel rohadt könnyű mellélőni.

2021. aug. 23. 16:24
 5/27 A kérdező kommentje:
Jó, de akkor csak valami jelképes ajándék legyen. Ne csak csoki. Azt én is tudok venni.
2021. aug. 23. 17:27
 6/27 anonim ***** válasza:
79%
Te adsz nekik ajandekot vagy csak kapni szeretsz??
2021. aug. 23. 17:55
 7/27 anonim ***** válasza:
90%
A szüleid valószínínüleg csak azt akarják megmutatni neked, hogy a Karácsonyt nem az ajándékok miatt várjuk és ünnepeljük. Lehet, hogy úgy érzik, rossz irányba ment el nálatok az ünnep hangulata, már csak az ajándékok a fontosak. Hány éves vagy? És eddig milyenek voltak az ajándékozási szokások nálatok?
2021. aug. 23. 18:02
 8/27 anonim ***** válasza:
74%

Jó, királylány, majd ha nem siklasz el látványosan a kérdés felett, hogy ugye adni is szeretsz-e, nem csak kapni, akkor majd elhiszem, hogy valóban a hangulat hiányzik, nem pedig egy önző kis csitri vagy. Ja meg a hangulathoz még csokit sem kell ajándékozni, hoppá. Igényelnétek, hogy kapjatok valamit, hát betojok. Biztos óriási hiányt szenvedtek mindenben is.

Mellesleg a szüleitek tizenévig ajándékozgattak, pedig nem szeretnek. Sőt, még tavaly is megtették, nyilván nem a te drámázásod miatt. Nem gondolod, hogy most itt az ideje NEKED alkalmazkodni? Meg a tesódnak is, de őt nem akarom belevonni, lévén nem ismerjük az álláspontját.

2021. aug. 23. 18:12
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk sose az ajándék értéke volt a lényeg. Mindig az határozta meg a dolgot, hogy olyat vegyünk, ami a másiknak épp az adott pillanatban jól jönne.

Ha valakivel ritkán beszélsz, annak - szerintem - nem ciki protokollajándékot adni. (Egy üveg minőségi bor, egy doboz jó minőségű bonbon, szépen feldíszítve és kész. Slussz-passz. Kész. Vége. Punktum.)

De ha valaki igazán fontos számodra, meghatározó szerepet töltötök be egymás hétköznapi életében, mindennapjaiban, annak igenis olyan ajándékot vegyen az ember, aminek örül, amit persze nem feltétlenül az ára dönt el.

A vírus előtt mi szerettünk moziba menni a párommal. Évente 1-2x mentünk, nem sokszor, mert azért ez drága hobbi, ha rendszeresen csináltuk volna, igencsak megsínylette volna a költségvetés. (2 mozijegy+ egy nagy popcorn, üdítő... számolsz? Ez már ha mondjuk egy hónapban 2x elcsináljuk, szép summa)...

Nővéremtől Netflixet kaptunk. Nem kellett csinálni semmit, még utalványt sem kellett vennie. Kaptunk két paramétert: egy e-mail címet a belépéshez és egy jelszót.

Hogy mi költöttünk-e volna rá a saját pénzünkből?

A válasz:

Tutira nem.

Örülünk neki?

A válasz:

Az nem kifejezés. Imádjuk!

Szóval olyan ajándékot kell adni, ami nem feltétlen azon múlik, hogy egy rosszabb beosztásban dolgozó embernél egy éves fizetésbe kerül (én pl. kifejezetten rosszul keresek a magam 80.000 bruttójával, 3 diplomával a zsebemben), hanem olyat, aminek örülnek, de esetleg nem férne bele a keretbe. És ehhez nem kell feltétlen Bahama-szigeteki útban meg Dubaiban, meg UHD tévében gondolkodni.

Imádjuk.

2021. aug. 23. 18:48
 10/27 A kérdező kommentje:
Igen, lersze hogy szeretek adni. Boldoggá tesz ha látom hogy örülnek az ajándéknak. Én is csak valami jelképes ajándékra gondoltam. Az édességet annyira nem szeretem, és mivel sütik is lesznek ezért nem mindenféleképpen csokoládét szeretnék kapni. Mondjuk egy olcsóbb parfüm, szájfény. Én 17 vagyok, a bátyám 19. Ő is azon az állásponton van mint én, ha eddig ajándékoztunk ne most találják ki hogy nem. Nem a pénz a lényeg nem arra akarok kilyukadni de engem bármi aprósággal meglehet lepni. Számomra az ajándékozás egy szeretet forma.
2021. aug. 23. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!