Miért van, hogy sokaknál még áll a karácsonyfa?
Figyelt kérdés
Este felé sétalok az utcán, és csomó helyen látom, hogy ott van még a full feldíszített karácsonyfa az ablak mellett. Mióta lett ez szokás? Ti is ezt csináljátok, miért?2021. jan. 21. 16:39
31/39 A kérdező kommentje:
29, nem én töröltettem a válaszodat, nagyon sajnálom!
2021. jan. 24. 11:31
32/39 A kérdező kommentje:
Ez nekem is új! Ha nem Jézus Krisztusról szól a karácsony, akkor ugyan miről?
2021. jan. 24. 11:33
33/39 anonim válasza:
Jézus születéséről szól, de én sose értettem, hogy egyes embereknek miért fáj, ha vki nem a nagykönyvben megírtak szerint cselekszik ünnepekkor. Mi történik, ha a szomszéd józsi még 1 hónapig megtartja a fáját...? Mit befolyásol téged, atlagtibit, hogy atlagjozsi nem szedi le a fáját...?
34/39 anonim válasza:
A keresztények pogányoktól lopták az ünnepet. (Tudod, Téli Napforduló.) És tudósok kiszámították, hogy Jézi HA egyáltalán létezett, akkor valamikor nyáron született. (Ha jól emlékszem, most nincs kedvem rákeresni.) Szóval, ha úgy vesszük az egész ünnep egy hazugság.
35/39 A kérdező kommentje:
Nekem nem fáj, ha tovább marad a fa, engem tényleg csak érdekelt a kérdés! Én is például sokkal hamarabb feldíszítem, mint ahogy kellene.
Hallottam már egyszer, hogy a keresztények lopták az ünnepet, de sosem néztem utána. Ha ez igaz, az szomorú szerintem.
De ettől függetlenül nem értem miért kellett kitörölni a választ, hogy a karácsony keresztény ünnep
2021. jan. 24. 12:05
36/39 anonim válasza:
persze hogy igaz, a skandinávok kezdték a téli napéjegyenlőséget ünnepelni
37/39 anonim válasza:
A mi fánk nem látható az utcáról, de megnyugtatlak, hogy még áll. Tervezem, hogy lebontom, de kizárólag azért, mert lelegeltük róla az összes szaloncukrot és így eléggé hiányosnak mutatkozik, meg az égőben is lemerülőben az elem. De én szeretem tavaszig is fennhagyni, a végén meg azért kezdem el halogatni, mert el kell pakolni a díszeket, le kell takarítani stb., szóval meló.
38/39 anonim válasza:
Nálunk Február 12-ig állt a karácsonyfa a nappaliban. Akkor lett kidobva
39/39 anonim válasza:
Ja és ez nálunk rekordnak számít, mert tavaly Január 31-ig volt legtovább. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!