Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért van, hogy sokaknál még...

Miért van, hogy sokaknál még áll a karácsonyfa?

Figyelt kérdés
Este felé sétalok az utcán, és csomó helyen látom, hogy ott van még a full feldíszített karácsonyfa az ablak mellett. Mióta lett ez szokás? Ti is ezt csináljátok, miért?

2021. jan. 21. 16:39
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
69%

Persze, véletlen sem veled van a gond, aki idegen emberek lakásába bámul be, majd a hátuk mögött kérdezget róluk burkoltan lenéző hangvitelben...

Ha ennyire érdekelt, miért nem csengettél be hozzájuk és kérdezted meg? Azt egyébként is csak ők tudhatják, hogy náluk konkrétan miért áll még.

2021. jan. 23. 13:32
 22/39 anonim ***** válasza:
81%
#11 na ma erőt vettem magamon és lebontottam a fát. remélem ettől jobb napod lesz
2021. jan. 23. 14:23
 23/39 anonim ***** válasza:
53%
Utálom egyes hagyománytisztelőket, mert az olyanok gyerekei lesznek azért boldogtalan orvosok vagy ügyvédek, mert már a nagypapi is az volt és a hagyomány tisztelete felülírja az egyén boldogságát, szabad döntési jogát.. Akkor bontsátok a fát, amikor akarjátok!!
2021. jan. 23. 14:28
 24/39 anonim ***** válasza:
60%

23#

Ne jussunk, már egy karácsonyfa leszedésből oda, hogy szerencsétlen gyerek, nem tanulhat, amit akar... XD

Szüleim hagyomány tisztelőek, én nem vagyok. Ahogy nekem meg van a jogom, ahhoz, amit én szeretnék, a hagyománytisztelőknek meg van a joguk, hagyománytisztelőnek lenni. A gyermekeknek nem kell akarat gyengének lenni, hanem ki kell állniuk a döntéseik és céljaik mellett, akkor is, ha egy anyunak vagy apunak nem tetszik. (teljesen mindegy, hogy hagyomány, vagy csak erőszakosság miatt akarják azt, amit) Igen, rám is haragudtak egy ideig, de végül belátták, hogy akármit tesznek, én azt csinálok az életemmel, amit akarok. Szóval az általad említett szituációkban, nem csak a hagyománytisztelő szülők a hibásak, de a gyermek is, aki hagyja, hogy más irányítsa az életét. Mindig kettőn áll a vásár.

2021. jan. 23. 14:36
 25/39 A kérdező kommentje:
21-es, a kérdés mögötti burkolt, lenéző hangnemet csak te képzelted oda. Nem tehetek róla, hogy nyitva van a szemem amikor az utcán járkálok, mások meg nem húzzák le a redőnyt az utcára néző ablakon, és még a fények is égnek. Szerintem lenéző te vagy velem.
2021. jan. 23. 14:48
 26/39 anonim ***** válasza:
58%
Ha mindenki csak a saját háza táján söprögetne, ez a világ tiszta lenne...
2021. jan. 23. 15:14
 27/39 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk a grincs (a férjem) éppen most bontja...
2021. jan. 23. 15:19
 28/39 anonim ***** válasza:
100%
Mi tegnap szedtük le, de volt régen olyan is, hogy márciusig megvolt.
2021. jan. 23. 18:07
 29/39 anonim ***** válasza:
28%
Most komolyan törölve lett a hozzászólásom, mert leírtam hogy a Karácsony egy keresztény ünnep? Nem a divatfákról szól, hanem arról hogy megszületett a megváltó! Az ünnepnek van kezdete és vége, ezért szedik le vízkeresztkor a fákat. Manapság sajnos sok embernek csak egy dekor a fa, amivel lehet dicsekedni.
2021. jan. 24. 08:37
 30/39 anonim ***** válasza:
69%

#29: Nem, a karácsony nem Jéziről szól.

De megnyugodhatsz kérdező, ma leszedtem a fát.

2021. jan. 24. 11:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!