Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért majmoljuk a nyugatot...

Miért majmoljuk a nyugatot egyáltalán karácsonyfa-állítással, miközben az ne magyar eredetű hagyomány?

Figyelt kérdés

Úgy látom, ha valaki december közepén, netalántán pár nappal karácsony előtt fel meri díszíteni a karácsonyfáját, egyből megkapja, hogy "nyugatmajmoló", mert az amcsiknál meg angoloknál szokás ez.

De kérdem én, ilyen alapon minek állítunk egyáltalán fát? Az is nyugati szokás, Németo-ból ered az egész, nálunk alig 200 éve állították az elsőt és csak a 20. században lett "divat" minden családban karácsonyfázni. Mit kaphatott Brunszvik Teréz, mikor 1824-ben felállította az első fát, hogy ő is nyugatmajmoló? :D

Miért hiszik sokan, hogy a faállítás "magyar hagyomány", mikor kb. annyira magyar, mint a Halloween vagy a Valentin-nap?

2020. dec. 15. 11:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
25%

De vannak olyan ünnepek is ami CSAK ahhoz az országhoz tartozik. Minek honosítanánk meg itt a július 4-ét, ha az Amerika függetlenedéséhez van -kötve? Mi közünk nekünk Amerika függetlenedéséhez? Tehát ez soha nem fog meghonosodni Magyarországon, mert Amerikában ahol ezt ünneplik, annak a történelméhez van köze. Ennyiből tartsuk meg minden népnek a nemzeti, történelmi ünnepeit. Meg biztos vannak ugyanilyen Japán ünnepek, de nem érdekel a Japán kultúra szóval nem tudom. De azt is ugyanúgy, ha ahhoz az országhoz van köze minek kéne meghonosítani Magyarországon?

Mert van aki annyira elvágyik innen, hogy amíg nem jön össze neki addig is beleakarja csempészni a Magyarországon tartott ünnepek közé, és a közeli ismerőseit, barátait is arra ösztönzi, hogy ünnepeljék ők is. Nem azzal van a baj, hogy elvágyik meg érdekli a másik ország kultúrája, hanem az, hogy ne akarja már az olyan ünnepeket is áthozni ide aminek soha nem lesz köze a mi kultúránkhoz.

2020. dec. 16. 14:39
 12/13 A kérdező kommentje:
De ki beszél itt július 4-ről meg Hálaadásról? A karácsonyról szól a kérdés.
2020. dec. 16. 14:48
 13/13 anonim ***** válasza:

Jó bocsi, kicsit eltértem a témától. Onnan jött, hogy valaki írta, hogy miért baj ha a kamaszok külföldre vágynak, én erre mondtam, hogy nem baj, csak az ünnepek...

Aztán te írtad,hogy sok ünnep honosodik meg, erre írtam, hogy olyan ünnepeknek miért kéne aminek csak 1 országhoz van köze a világ másik felén? Szóval bocsi, hogy eltértem a kérdéstől.

De mindegy. Maradjunk annyiban, hogy a karácsonnyal nincs gond ki hogyan tartja.

2020. dec. 16. 14:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!