Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Szerintetek ez nagy kiadásnak...

Szerintetek ez nagy kiadásnak számít ajándékokra?

Figyelt kérdés

60.000 Ft 6 fő részére.

Idősebb és fiatalabb személyek is vannak a megajándékozandó személyek közt.

Olcsóbban egyszerűen nem tudtam kihozni ilyen árak mellett.

Minden csomag tartalmaz egy doboz édességet (bonbon, szaloncukor válogatás, Raffaelo), egy italt (bor, rövidital, pezsgő), egy kozmetikai csomagot (tusfürdő, parfüm, dezodor, stb.) és egy ajándéktárgyat (könyv, mécsestartó + gyertya, jobb minőségű kávé, stb.)

Csak a legszűkebb családi körben ajándékozunk. Vendégeket nem várunk most, de ha esetleg valaki jönne, akkor olcsóbb bort és bonbont vettem tartalékba (4-4 db)

2020. dec. 13. 17:35
A kérdező szavazást indított:
Túlzás ennyit mindent ajándékozni
Kevés dolgot tartalmaz egy csomag
Pont megfelelő
36 szavazat
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
# átlagkeresettel rendelkezek, tehát ez a kiadás pont belefért a költségvetésembe
2020. dec. 13. 17:38
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ezt mindenki maga tudja, hogy mi fér neki bele,mennyit szán ajándékra.

Nem értem ezt a szavazást.

Bocs de tök felesleges

2020. dec. 13. 17:50
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván mindenki amennyit érez.Meg persze kinél mennyi a szokás.Valakinél 60 ezer sok valaki meg 5x ennyit költ. Én szeretem megadni a módját még ha ez nem is feltétlen ajandékozásról szól.
2020. dec. 13. 17:55
 4/14 anonim ***** válasza:
44%
Valahol bruttó 400 ezer körül van az átlagkereset a KSH szerint.Ekkora keresettel ennyi kiadás belefér.
2020. dec. 13. 18:38
 5/14 A kérdező kommentje:
#4 nekem a valós középrétegbeli átlagkeresetem van. Nettóban ezt kb. 220-280 ezer Ft körülire lőném be.
2020. dec. 13. 18:52
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, ez kicsit olyan "Sablon gigapack" ajéndék.
2020. dec. 13. 19:20
 7/14 A kérdező kommentje:

#6 nekem nincs időm, meg kedvem se mindenkinek egyedi ajándékok után mászkálni, kb. minden évben hasonló dolgokat kapnak. meg abból a szempontból tartom praktikusnak, hogy piát megisszák, csokit megeszik, kozmetikumokat elhasználják, a maradék ajándékot pl. könyv elolvassa, gyertyát meggyújtja,kávét megissza, stb.

étkészlet, pohárkészlet, terítők, képek a falra már mindenhol vannak, minek vegyek még egyet feleslegbe.

vagy lehet magamból indulok ki 😀 én nem szeretek ilyen felesleges dolgokat kapni, mert nem szeretek olyan sok dolgot a polcra, falra kipakolni, főleg, ha nem is illik a lakáshoz vagy nem annyira tetszik, meg a 10. készletet bezsúfolni a szekrénybe, stb.

2020. dec. 13. 20:21
 8/14 anonim ***** válasza:

Szerintem a 10 000 ft/fő átlag nem sok.

Én pl unokatesóméknak 5000 ft/fő értékben adok (könyv+csoki). Szüleimnek 20 000 ft (összeálitott csomag, hasonló mint a tied).

2020. dec. 13. 20:51
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a 10.000.-/fő nem lenne sok, ha nem ilyen sablonos dolgokat vásárolnál belőle. En nem szeretek olyan ajándékot kapni, amiből az jön le, hogy akárki kaphatta volna, mert picit sem gondoltak személyesen rám a vásárlásakor. Piát meg csokit olyannak adok, akit nem igazán ismerek. Gyertyát meg a nagyinak kiegészítő ajándéknak, ha nagyon nincs más ötletem. A kozmetikum nálam necces, Fa meg Baba tusfürdőt nem ajándékozok, drágábbat meg nem mernék, én is a jól beváltat használom, nem azt amit épp bedobok a kosaramba.

10.000Ft-ból azért már lehet jó ajándékot venni. Nekem számít az, hogy aki kibontja örüljön neki.

2020. dec. 13. 23:12
 10/14 anonim ***** válasza:
76%
10-ért már normális ajándékot is lehetne venni.
2020. dec. 14. 06:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!