Ajándék ötletek egy 30-as párnak? (Társasjáték)
Két nővérem van, az egyikük szeret puzzleozni a párjával, nekik azt akarok venni, de a másikuknak nem tudom....
30-asok a férjével, én valami felnőtt társasra gondoltam, amit 4-en lehet játszani mivel egykorú párral vannak nagyon jó viszonyban, és általában csak iszogatnak mikor összeülnek.
Jó lenne valami társas, amivel ha játszanak, attól még lejet beszélgetni, és nem kell extrémen fizetni.
Ötletek? Secret hitlert gondoltam, de az nagyobb társasággal jó.
5-10000 értékben szeretnék áldozni az ajikra. (Csak jelképesek)
Inkább az lenne a meghatározó, hogy mennyi társasjátékos tapasztalatuk van, illetve milyen stílusú játék illik hozzájuk.
Most így hirtelen:
- Nekem a Carcassone volt a kezdőjátékom: tájlapka lehelyezős stratégiai játék. Az alapjáték belefér a keretedbe, aztán ha bejön nekik, lehet hozzá sokféle kiegészítőt kapni. Nemrég jelent meg a Carcassonne - Vadászok és gyűjtögetők, erről is nagyon jókat mondanak, viszont önálló játék, NEM lehet hozzá kiegészítőket kapni. (2-5 fő, megfelelő kiegészítővel lehet több is)
- Tiltott Sziget / Sivatag / Fellegek ezek kooperatív játékok 2-4 főre, ahol egy szorult helyzetből kell kijutniuk a játékosoknak tárgyakat megszerezve és egymást támogatva. Lapkákból épül fel a játéktér, különböző karakterekkel lehet játszani és a nehézségi szint variálható.
- Fedőnevek, 2-8 fővel játszható, ezt unokatesómék élik nagyon, nekem még nem volt hozzá szerencsém. Az általános vélemény az, hogy könnyen tanulható és szórakoztató.
- Vasútvonal, ezt most vettem ajándékba. Dobj-és-rajzolj vonal: mindenkinek van saját táblájára, a feladat az, hogy berajzoljátok az autó- és vasútvonalat, amit a kockákkal kidobok. Aztán pontoztok. Viszont jól látod, nem interaktív. Magyarországon a sötétkék és a tűzvörös kiadást lehet kapni, a kettő az alapjátékhoz mellékelt kiegészítőkben különbözik. 1-6 fős játékok, tehát úgy is szórakoztató, ha valaki egyedül játszik.
- a Spicy egy blöffölős kártyajáték 2-6 főre, magyar fejlesztés és nemrég lett Mensa díjas. Hatalmas a csípőst zabáló nagymacskák ötlete. A játék extra szabályokat tartalmaz haladók számára. Szerintem simán menne iszogatáshoz is.
Heló!
Szerintem egy Pandemic remek választás lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!