Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Szoktatok karácsonykor ajándék...

Szoktatok karácsonykor ajándékozni?

Figyelt kérdés

Régebben nálunk is úgy volt, hogy ajándékozni kellett. 3 éve megbeszéltük, hogy felhagyunk ezzel és esküszöm sokkal nyugodtabb vagyok azóta. Nem kell a várost bújnom ajándékok után, nem kell vennem tök felesleges dolgokat amiket lehet nem is használnának. Nem kapok én se 5 sapkát amit úgysem hordanék stb.

Van egy karácsonyi ebéd és ennyi. Természetesen a gyerekeknek veszünk ajándékot, mert ők örülnek neki és várják a jézuskát.

2020. okt. 25. 19:53
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
Igen és imádok ajándékot venni, nálunk az szokott lenni hogy megadunk egy árkeretet hogy minél ne legyen több, sokszor ezt is nehezemre esik betartani úgy szeretek másnak venni dolgokat. Szóval mi nem érezzük tehernek vagy stresszes dolognak, meg általában felírjuk kinek mire van szüksége már októberben és akkor abból veszünk egymásnak dolgokat.
2020. okt. 25. 20:05
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Elsősorban nem az ajándék a lényeg nálunk sem hanem a hangulat, a díszítés, közös sütés-főzés, ünnepi zabálás. Tavaly nem ajándékoztunk és egy kicsit hiányzott, mert én is szeretek ajándékot adni a családnak, viszont anyagilag senkinek nem fért volna bele annyira, meg amúgy is mindene meg van mindenkinek, gyerek meg már nincs a családban. Szerintem idén is hasonlóan lesz.
2020. okt. 25. 20:26
 3/11 anonim válasza:
100%
Mi igazából a gyerekeknek veszünk, de egymásnak csak apróságokat, vagy amiről tudjuk hogy biztosan tetszene neki mert például múltkor említette.
2020. okt. 25. 20:27
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, és imádom a karácsonyt, minden szokással együtt. A fát is sokáig meghagyjuk, megyünk templomba is, hagyományos ételeket eszünk, ajándékozunk, rokonokat látogatunk stb. Vallásos család vagyunk, lehet ez miatt is. Szerintem az egyik legszebb ünnep, ami elveszítené a varázsát. Szerintem te se gyűgként fogd fel, az ajándékozást! A karácsonyhoz hozzá tartozik a szememben az ajándékozás és az ajándék vásárlás is. Nagyon hangulatos menni, a boltban, a karácsonyi díszek között, nézelődni stb. Szóval nálunk van és nem is tervezzük megszűntetni!
2020. okt. 25. 21:26
 5/11 anonim válasza:
100%
Mi csak a gyerekeknek szoktunk venni. A férjemmel nem ajándékozunk egymásnak mert ami kell azt úgyis megvesszük, és igazából nem nagyon tudunk semmit venni már egymásnak. Én az ékszert meg az ilyen kis díszeket meg hasonlókat nem igazán szeretem, a férjemnek meg ami érdekli minden megvan. De a gyerekek nagyon szokták várni a Jézuskát.
2020. okt. 26. 00:21
 6/11 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
100%
Csak a gyerekek kapnak "igazi" ajándékot, a többiek valami jelképeset.
2020. okt. 26. 06:31
 7/11 anonim ***** válasza:

Nálunk is csak a gyerekek kapnak “nagyobb” ajándékot, a felnőttek csak valami apróságot, mert nagyon sokan vagyunk, ha mindenkire csak 4-5ezer ft-ot költenénk, akkor is hatalmas kiadás lenne.

Illetve a férjemmel szoktunk egymásnak venni, néha kisebb, néha nagyobb dolgot. De van, hogy közösen veszünk magunknak valamit, például egyik évben tévét vettünk😊

2020. okt. 26. 07:12
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
En gyerekeknek nem veszek semmit, mert az az 1-2 gyerek aki van, abszolut nem ismerem oket, fogalmam sincs mit szeretnek es nem is talalkozom veluk soha. Ocsem meg gyerekkoru, o kap valamit, apukamnak szoktam venni, masik (felnott) testveremnek, anyukamnak, paromnak, nagyjabol ennyi. Tavolabbi rokonoknak, akikkel egyaltalan nem tartom a kapcsolatot, nekik jelkepeset sem.
2020. okt. 26. 09:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Anyámnak szoktam könyvet (vagy Libri ajádnékkártyát) venni karácsonyra, és a felnőtt gyerekem kap valamit. Férjemmel egymásnak nem szoktunk ajándékozni karácsonyra, mert ami kell, az bőven megvan.
2020. okt. 26. 11:50
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem szeretek ilyenkor sem kapni, sem adni, max olyasmiket amik amúgyis esedékesek.

Az év utolsó 10 napja a pihenésé, utazásé nálam:)

2020. okt. 26. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!