Mi értelme a karácsonyi készülődésnek?
Mi értelme annak, hogy mindenki ideges, gagyi, izléstelen díszek, ruhadarabok vannak mindenütt, a család együtt töltött ideje 99% idegeskedésből és tűzhely mellett vergődésből áll, majd 1 óra alatt megvacsoráznak, ahol ha nagy a család jó eséllyel újra összevesznek, mert kényszerből olyan rokonok is összekerülnek pl., akik nem kedvelik egymást, és amúgy nem nagyon ülnének egy asztalhoz.
Nem beszélve arról, hogy rengeteg pénzért vásarolnak egymásnak felesleges meglepetéseket, ahelyett, hogy pl. megkérdeznék mire van a másiknak szüksége, majd eljátsszák, hogy örülnek neki, aztán továbbadják/kidobják az ajándékot.
Az anyukák hülyeségeken idegeskednek, össze-vissza szervezkednek, az apukák menekülnek az egészből és karácsonyfaállítás után isznak inkább, a gyerekek csak azt várják, milyen ajándékot kapnak.
És nekem senki ne adja elő, hogy náluk nem így van, mert eddig életemben sok családot láttam karácsonyozni, nemcsak a sajátomat, és kivétel nélkül mindenkinél egy idegbeteg, erőltetett hülyeség volt az egész.
MIÉRT kell ezt csinálni? Megszokás? Társadalmi elvárás? Egy felszines kamu az egész, tele feszültséggel és hazug reakciókkal.
Én karácsony este sorozatot fogok nézni barátnőmmel összebújva meg sörözgetek. Később se megyek sehova. Nem ugrálok a tűzhely körül, nem költök 10ezret arra, hogy a lakás tele legyen fenyőlevéllel, nem veszek össze a rokonsággal, nem költöm a pénzt szükségtelen kényszerajándékokra.
Győzzetek meg, hogy miért kellene bármi mást tennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!