Jézuskás mesének mi értelme van?
Hahh, van egy 1 es egy 7 eves fiam, szivem szerint soha nem hozakodtam volna nekik elo ezzel a hazugsaggal, de nem akartam, h az oviban hulyenek nezzek, hogy ha benyogi, hogy neki bizony nem a Jezuska meg a nyul meg a Miku hozza az ajandekot. A heteves mar sejti, tudja, a kicsit meg meg nem erdekli :) De megorulok, hogy oszintesegre kellene nevelni oket ugy, hogy kozben az elejetol hazudunk nekik ilyen atlatszo dumaval...
Es az elsonek igaza van, ez pogany unnep volt, a husvet is, napfordulo illetve napejegyenloseg unnepe, de a kereszteny egyhaz ramondta, hogy akkor mostantol Jezust unnepeljuk ezeken az unnepeken.
Modern mitológia, mese és játék. Tulajdonképpen mindegy, hogy Jézuska vagy Mikulás vagy Tél Apó vagy manó vagy akármi más, a hangsúly a mesén és a "szerepjátszáson" van.
Bár én úgy gondolom, hogy a szülőknek az is lenne a feladatuk, hogy elmondják, ez csak mese, de mindemellett szép játék.
A mese fejleszti egy gyermek személyiségét. Nyilván el kell jöjjön az az egészséges folyamat amikor megtudja különböztetni a valóságot a mesétől, de hogy valakitől eleve elvegyék ezt? Jesszum!
Nekem örök hála a szüleimnek hogy egy ilyen varázslatos világot (mely által magabiztosságot is merítek) megalkottak nekem. Ez nem hazugság.... mint ahogy a mesék sem "csak" mesék. Ez egy tanulási folyamat. Persze mindenkinek szíve joga mit hogy csinál, de mit ér egy "étel" "fűszer" nélkül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!