Kezdőoldal » Ünnepek » Húsvét » Csak mi felénk nincs meg az a...

Csak mi felénk nincs meg az a régi húsvéti hangulat?

Figyelt kérdés

Akármerre nézek, mindenhol olyan, mintha csak egy sima vasárnap volna. Semmi jelét nem látom a húsvétnak. Semmi húsvéti hangulat nem lengi be már ezt az időszakot errefelé. :(

Én elolvastam a mai napra vonatkozó bibliai részt, mert engem érdekel. De kívül sehol semmi jele, hogy húsvét vasárnap volna.

2017. ápr. 16. 09:31
1 2
 1/13 anonim válasza:

Én az utcán sose láttam az ünnepi hangulatot legfeljebb télen. De néztél volna be egy boltba tegnap. Én pl dolgoztam és mintha a világ végére vásároltak volna az emberek.

Amúgy azt tudtad, hogy a húsvét babonás dolgokon alapszik? Google a barátod. A biblia azt írja, hogy emlékezz meg Jézus haláláról, de maga a húsvét, a locsolkodás. egy babonás dolog, ami meg nem tetsző dolog a fentieknek. Mondom keress rá "húsvét eredete" ennyi és kidobja.

2017. ápr. 16. 09:47
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

A hangulathoz nekem sem a locsolkodás/locsolkodók fogadása, ajándékozása, stb. hasonlók hiányoznak. Tudom, hogy ez nem a kereszténység része, ezek a szokások.

Régebben a rokonok meglátogatták egymást, összegyűltünk, beszélgettünk. De akkor sem az evésről-ivásról szólt a dolog, hanem a találkozásról, beszélgetésekről.

Elmentünk a templomba is, és hasonlók.

Az elmúlt néhány évben egyre inkább elmaradoztak a régi, meghitt összejövetelek, és egy szürke hétköznaphoz lett hasonlóvá, mint amikor simán vasárnap van. Csak max. nem megy mindenki dolgozni.

2017. ápr. 16. 10:09
 3/13 anonim válasza:
68%
Szerintem te csak felnőttél és már nem vagy kicsi mint ezelőtt :)
2017. ápr. 16. 10:14
 4/13 A kérdező kommentje:
Az tény, hogy felnőttem. De akkor már nem is kell az emberekkel tartani a kapcsolatot? Akkor már az ünnepnapok is egy hosszú hétvégére degradálódnak? Hm...
2017. ápr. 16. 10:19
 5/13 anonim válasza:
Nem, csak nem gyerekként éled át, ezért egész máshogy fest a dolog, már leszarja mindenki, hogy élvezed-e vagy sem nem úgy mint gyerekként akik olyan szűrőn látják ezeket az ünnepeket hogy az valami varázslatos
2017. ápr. 16. 10:33
 6/13 anonim ***** válasza:
szerintem sincs már meg az a húsvégi hangulat mint rég
2017. ápr. 16. 11:14
 7/13 A kérdező kommentje:

Itt nem szűrőről van szó, és nem is az ajándékokról, stb.

Azért az tény, hogy régebben összegyűltek a rokonok, hívtuk egymást, és ez mára már nem jellemző.

Amikor próbáltam közelebbinek gondolt rokont elhívni, vagy kértem, hogy találkozzunk - tehát ahogy nekik jó - akkor a válasz lényege az volt, hogy örülnek, hogy otthon lehetnek, és kapnak néhány szabad napot, egy hosszabb hétvégét.

Azért ezt szerintem nem azért érzékelem másképpen, mert felnőttem, legalább is szerintem itt eléggé komoly változás van.

Továbbá, korábban, amikor kinn találkoztam ebben az időszakban más lakókkal, legalább egy-egy "Kellemes húsvéti ünnepeket!" elhangzott, vagy amikor a munkahelyről jöttünk el az ünnepre, akkor az egy részlegen/irodában / stb. dolgozó emberek szintén az említett mondattal köszöntek el. És ekkor már rég nem voltam gyerek sem, munkahelyről lévén szó.

Idén meg semmi, egyszer sem hangzott el, senkitől. Éppen ezek tűnnek fel nekem. Éppen ezek miatt is írtam ki a kérdést.

2017. ápr. 16. 11:46
 8/13 szántóvető ***** válasza:
régen tele volt emberekkel az utca ahol laktam,de még a város is.mentek gyerekek locsolkodni,többen összeverődve,délután már jellemzően az apjukkal különféle rokonokhoz,nagyrészt kerékpáron.de jóideje már hogy nem lehet látni ilyet.az emberek befeléfordulók ill zárkózottak lettek így aztán nyűgnek tekintik az ünnepeket.mondjuk jó lenne tudni hogy mi az oka ill miért alakult így.
2017. ápr. 16. 11:49
 9/13 anonim ***** válasza:

Szerintem is az van, hogy felnőttél és nincs még saját családod. Mondjunk ajándékozás nálunk felnőttként is van, jelképesen egy csoki. De a locsolás nem hiányzik, csak a párom locsol meg, hogy nehogy elhervadjak :)

Ha lesz nálunk gyerek, akkor biztosan jobban lesz húsvéti hangulat.

2017. ápr. 16. 11:56
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom,nálunk még mindig van húsvéti hangulat,főleg mióta van megint kisgyerek a családban.

Vasárnap (ma) elmentünk templomba, van ebéd, holnap lesz tojáskeresés az udvaron, várjuk a locsolkodókat. Más gyerekként és más felnőttként megélni az ünnepeket,de attól még nem múlt el.

2017. ápr. 16. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!