Miért fáj másoknak, hogy én nem úgy ünneplem a Húsvétot, mint ők?
Figyelt kérdés
Hogy nem böjtölök Nagypénteken például. Az egyik ismerősöm úgy gondolta, illik figyelmeztetnie, hogy ne egyek húst ebédkor, mivel Nagypéntek van. Én nem vagyok keresztény, tehát úgy érzem, engem ez a dolog nem érint. Aztán meg, hogy ne beszéljek a rokon gyerekeknek nyúlról, ne rontsam őket, mert a nyúl az átkozott pogány, és ilyenkor a feltámadást kell, kéne mindenkinek ünnepelni. Nos, ő csak ismerős, nem rokon. A mi családunkban, amióta én emlékszem, a húsvét nagy családi ebéd, locsolkodás, tojáskeresés, és minden évben kimegyünk a temetőbe is. Miért kéne nekem olyasmit ünnepelni, amiben nem hiszek, ráadásul a pogány tavaszünnep volt előbb. Én pogány vagyok, és képmutatásnak érezném, ha most hirtelen elkezdeném Jézust ünnepelni. Ráadásul ugyanez az ismerősöm, aki ilyenkor oly nagyra van a hitével, azt sem tudja, mikor van Pünkösd, és akkor mit kéne ünnepelnie. Szerintetek?2015. ápr. 5. 08:16
1/2 anonim válasza:
Én úgy gondolom,hogy mindenki úgy ünnepel ahogy jónak lássa.Nekik is el kéne fogadni,hogy te miként ünnepelsz,viszont neked is ahogy ők.
2/2 anonim válasza:
Én is utálom, mikor beleszólnak, hogy ünnepeljek, vagy hogy éljem az életem. Én sem fogok beszólni a böjtölőknek, akkor legyenek szívesek ők sem amiatt piszkálni amiatt, hogy nálunk a hímes tojásról meg a húsvéti nyusziról szól az ünnep, lévén nem vagyunk hívők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!