Szerintetek egy 10 éves fiúnak dedós lenne ha elmenne locsolni húsvétkór?
Miért lenne az? A locsolkodás egy szép népi hagyomány.
Nagyobb fiúkáknak lehetőség az ismerkedésre
#22 (21:07):
Ah, kicsit megmentettél, már teljesen el vagyok szontyolodva, ahogy olvasom ezt a sok pénzért locsolót... :-( Ők persze valószínűleg nem tehetnek róla, nyilván nem ők találták ki, hanem náluk ez szokás kicsi koruktól, "ebbe nőttek bele", így hát inkább sajnálom őket kicsit (ami nem tévesztendő össze a lesajnálással, lenézéssel). Nekem sokkal jobban tetszik az, hogy én (és a családom, baráti köröm...) soha egy kanyit nem kaptunk, soha nem így mentünk locsolni (föl sem merült, eszünkbe sem jutott), hanem mindig csak locsolás, egy kis sütizés, beszélgetés, továbbmenés.
Az én köreimben speciel a nap végére(/közepére/elejére) lerészegedés se divat, de ha valakinek az a jó, az még mindig kvázi rendben van – de a pénzgyűjtés az nagyon rossz iránynak tűnik. :-/
Egyébként manapság már a gyerekeimmel járunk, és a helyzet nem változott: soha semmi pénzezés föl nem merült; sőt tavaly a nagyfiam osztálytársnői közül látogattunk meg sokat, és ott sem, pedig a társaság változik, ők már nem az én gyerekkori ismerősi körömből valók.
Korábban ez nekem csak természetes volt, amióta viszont olvasgatom az utóbbi években, hogy a perselytömés a menő, azóta már kifejezetten örülök, hogy "kilógok a sorból". :-)
(Mellesleg a locsolásra rokonok között a sima kölni ment, de a korosztályunkat tizenéves korunkban bicikliskulacsokkal látogattuk.... ;-)
kieg.:
Ja, és hímestojás rulez, szokásos bolti tojástartó papírdobozzal (akár többel is) megyünk, praktikus okból... :-)
És "tájegység": Budapest ((bel)Buda)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!