Kezdőoldal » Ünnepek » Húsvét » Szerintetek egy 10 éves...

Szerintetek egy 10 éves fiúnak dedós lenne ha elmenne locsolni húsvétkór?

Figyelt kérdés
2013. febr. 8. 18:06
1 2 3
 21/27 jegecske válasza:

Miért lenne az? A locsolkodás egy szép népi hagyomány.

Nagyobb fiúkáknak lehetőség az ismerkedésre

2013. febr. 13. 17:28
 22/27 anonim válasza:
A húsvéti ünnepek éppen azért veszti el a hagyomány jellegét, mert pénzt várnak a fiúk a locsolódásért... régen elég volt a tojás, virág stb. most pedig ebben az álszent világban amikor divat fény űzni a nyomort, pénzt várnak a lányos családoktól... (mert ugye a kislányoknak még nincs igazán saját jövedelmük). van olyan rokon akinek egész évben nem jutna eszébe megkérdezni az embert, hogy mi újság vele, de húsvétkor van a pofáján bőr megjelenni a porontyával... nálunk ilyenek ne jöjjenek hagyományt őrizni!
2013. febr. 13. 21:07
 23/27 Vicky77 válasza:
Szia. Szerintem nem dedós főként az ő korosztálya az ahol a kislányok buzgón készülnek erre az ünnepre. Ott álnak az ablaknál és kukucskálják a locsolókat :-). Az én fiaim most 19 és 11 évesek és mindig mentek együtt is külön is.....de a család az első. Jah és szép verssel készülj....... :-))
2013. febr. 15. 07:07
 24/27 BringaManó válasza:

#22 (21:07):

Ah, kicsit megmentettél, már teljesen el vagyok szontyolodva, ahogy olvasom ezt a sok pénzért locsolót... :-( Ők persze valószínűleg nem tehetnek róla, nyilván nem ők találták ki, hanem náluk ez szokás kicsi koruktól, "ebbe nőttek bele", így hát inkább sajnálom őket kicsit (ami nem tévesztendő össze a lesajnálással, lenézéssel). Nekem sokkal jobban tetszik az, hogy én (és a családom, baráti köröm...) soha egy kanyit nem kaptunk, soha nem így mentünk locsolni (föl sem merült, eszünkbe sem jutott), hanem mindig csak locsolás, egy kis sütizés, beszélgetés, továbbmenés.

Az én köreimben speciel a nap végére(/közepére/elejére) lerészegedés se divat, de ha valakinek az a jó, az még mindig kvázi rendben van – de a pénzgyűjtés az nagyon rossz iránynak tűnik. :-/

Egyébként manapság már a gyerekeimmel járunk, és a helyzet nem változott: soha semmi pénzezés föl nem merült; sőt tavaly a nagyfiam osztálytársnői közül látogattunk meg sokat, és ott sem, pedig a társaság változik, ők már nem az én gyerekkori ismerősi körömből valók.

Korábban ez nekem csak természetes volt, amióta viszont olvasgatom az utóbbi években, hogy a perselytömés a menő, azóta már kifejezetten örülök, hogy "kilógok a sorból". :-)

(Mellesleg a locsolásra rokonok között a sima kölni ment, de a korosztályunkat tizenéves korunkban bicikliskulacsokkal látogattuk.... ;-)

2013. febr. 15. 08:35
 25/27 BringaManó válasza:

kieg.:

Ja, és hímestojás rulez, szokásos bolti tojástartó papírdobozzal (akár többel is) megyünk, praktikus okból... :-)

És "tájegység": Budapest ((bel)Buda)

2013. febr. 15. 08:42
 26/27 A kérdező kommentje:
További embereknek is köszönöm a válaszokat!
2013. febr. 15. 20:59
 27/27 anonim válasza:
Egyátalán nem én már rengetegszer locsolkodtam mégis nagy vagyok
2013. febr. 18. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!