Szoktál locsolkodni/meg szoktak locsolni? (húsvétkor gondoltam)
Figyelt kérdés
2010. márc. 7. 21:50
1/9 anonim válasza:
Igen, nálunk még él ez a hagyomány, ha így lehet nevezni. Még mostanában is festek piros tojást, bár a locsolók már nem igazán veszik el a hímes tojást... :(
2/9 anonim válasza:
Mi is húsvétkor kiöltözünk, a fiúk elmennek locsolni, a lányok otthon várják a locsolókat süteményekkel,tojásokkal, egy kis itallal,pénzzel.
Bár nem igazán szeretem,amikor "illatozok" a sokféle kölnitől, de ez a húsvét, egy évben egyszer kibírom. :)
3/9 anonim válasza:
Szerencsére pár éve már nem locsolnak meg. Engem rettentően zavar, nem vagyok valami nőies így nekem ez olyan megalázó mindig. Örömmel és megnyugvással tölt el, ha úgy telik el az ünnep, hogy senki még csak nem is közelít hozzám ilyesmivel. :)
4/9 A kérdező kommentje:
Annyival kiegészíteném, hogy írjatok helységnevet is, vagy legalább tájegységet, ha lehet. Köszi
2010. márc. 7. 22:57
5/9 anonim válasza:
Hevesben főleg falvakban szokás még ez.
mi már csak a családon belüli hölgyeket szoktuk meglocsolni faterommal. (kinőttük a nagybani locsolkodást. :D )
6/9 anonim válasza:
Sziasztok!
Persze, ha szódásüveggel jönnek, vagy vizzel, akkor igen. A kölnit-parfümöt nem engedem. Vers kötelezö, ezért én is szoktam locsolásköszönö verset mondani annak aki megérdemli...vagy csak a száritkozással foglalkozom...attól függ.
7/9 anonim válasza:
Igen, meg szoktak locsolni, és nem bánom, ha verset hallok előtte. Nap végére már ezerillatú vagyok, és lepnek a darazsak. Tojást és saját magam által készített húsvéti kártyát szoktam adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!