Megfigyeltem hogy husvetkor a Feltamadast unneplik sokan.
Miert?
11/16 A kérdező kommentje:
pld.egy katonatars felaldozza magat a tobbiekert,tenyleg hosies es nemes dolog!De hany embernek menti meg az eletet?10nek,50nek,1000nek?s mennyi idore? azok vegul csak meghalnak!De Jezus orokre elvette az emberek bunet,ami ahoz vezet h orokke elhetunk.Ezt a Janos 3:16ban olvastam.Azert halt meg h a Vilagon elo Osszes ember megmentesre jusson.nem csak par evre hanem orokre!!Es en ezt elis hiszem!!
Na akkor tisztázzuk.
Húsvét nem csupán 1 dologról szól, ahogy a kérdező sugallja, és vagy-vagy alapra akarja helyezni a dolgot.
Ez egy komplex ünnep, több dologból áll. Ebben benne van a feltámadás is. Tudni kéne folyamatában megélni a dolgot, és nem egy dolgot kiragadva, és azt magyarázva.
2012. ápr. 5. 12:45
13/16 A kérdező kommentje:
nem akarom magamra haragitani,de en olvasom es latom folyamatosan a dolgokat.Azt nem ertem csak h ha azt irja a Szentiras h ,,ahanyszor esszuk es isszuk az ,,emlekjegyeket,mindig az Ur halalat hirdetjuk".Ok feltamadt!Tudjuk.de miert nem talalom leirva h azt is megkell unnepelni?Ugy hiszem Jezus konkretan megmondta mit tegyunk,nem tert ki kulon semmi masra.Vagy nekunk utanna kell gondoljuk a tobbit?kerm ezzel nem akarok bantani senkit csak szeretnek valaszt kapni!olyan valaszt ami osszhangban van azzal amit ir a Biblia.En szeretem olvasni,es sokat is jelent nekem!
12: Ha a kérdező nem provokálni akar, akkor azt is tudnia kellene, hogy a húsvéti ünnepkör a nagyböjttel kezdődik. Tehát az semmiképpen nem jó megoldás, amit ő próbál itt kiemelni. A hitüket aktívan gyakorlók – ahogyan te is írod – az egész eseménysort ünneplik. A húsvéti körmenet a világi emberek számára látványosabb eleme a húsvéti szokásoknak, s ezért tűnhet úgy egy nem igazán vallásos embernek, hogy azt ünneplik sokan.
2012. ápr. 5. 12:56
(Nem magyar ajkú ön vagy nincs magyar billentyűzete? Interneten a magázás illetlenség.)
Szép és dicséretes dolog az, ha szívesen forgatod a Bibliát. Nyelvismeret nélkül én is csak különféle fordításokat tudok olvasgatni. Nem gyakran teszem, s nem „regényszerűen” lapozgatom, így nem is merek idézni belőle, mert nem szeretnék úgy járni, mint a klasszikus hivatkozó Isten nem létezéséről.
Hasonló a helyzet nálam a Koránnal is. A Tóra olvasására még ilyen szinten sem került sor nálam.
Én sem akarlak megbántani, de kérdéseidből és viszontválaszaidból azt lehet kikövetkeztetni, hogy nem vagy gyakorló vallásos ember, még ha magad ezzel nem is értesz egyet.
2012. ápr. 5. 13:04
Jézus azt sem hagyta meg, hogy a születését ünnepeljük. A keresztények nagyon komolyan megemlékeznek a haláláról, minden misén, istentiszteleten "eszik a testét és isszák a vérét" az ő emlékezetére, de húsvét vasárnap örvendeznek a feltámadásán. Igaz, Jézus nem hagyta meg, hogy így kell tenni, de nem is tiltotta.
2012. ápr. 5. 19:51
Kapcsolódó kérdések: