Megfigyeltem hogy husvetkor a Feltamadast unneplik sokan.
Miert?
Nagyon szemfüles vagy :P
Te mégis mire gondolsz a húsvét kapcsán? Csokinyuszikra?
2012. ápr. 5. 11:32
Jó lenne ki vagy mi az a feltámadás.
A kereszténység karácsonykor Jézus születésének örvendezik. Most pedig arra emlékezik, hogy miképpen vállalta magára Isten küldötte az emberek bűnét, hogyan fojt az eljárás ellene, szenvedéseit a keresztútján. Krisztus meghalt az emberekért, de tanításaiban Isten útját járó híveinek a lélek örökségéről beszélt, s csodás feltámadást.
Maga a harmadik napon feltámadt, s a mennybe szállt.
Mert megölhették hitvány zsoldosok,
és megszünhetett dobogni szive -
Harmadnapra legyőzte a halált.
Et resurrexit tertia die.
(Nem vagyok hívő. Az előforduló pontatlanságokért elnézést kérek!)
2012. ápr. 5. 11:48
3/16 A kérdező kommentje:
Azert kerdem mert a Bibliaban olvasom azt a reszeket amikor Jezus az utolso napjait tolti itt a Foldon.A Lukacs 22:19 versben Jezus elfogyassza a kovasztalan kenyeret es a bort a 11 tanitvanyaval,majd elmondta h ,,EZT CSELEKEDJETEK A ROLAM VALO MEGEMLEKEZESUL,,...Ez a ver kiontatik ertetek!!"itt sehol sem olvasok arrol h Jezus azt mondta volna h a feltamadasarol emlekezzunk meg!!Raadasul gondolom mindenki tudja h a HALALAVAL valtott meg minket a buntol s ez a vilag legnagyobb ajandeka Istentol!!Hogy a Fia meghalt h mi elhessunk!!a feltamadasarol Isten gondoskodott!!De a feltamadasa nekunk mi jot tesz??nemde a halala reven menekulunk meg ?Sot egy masik helyen a Bibliaban azt olvastam a Korintusziaknak irt 1 level 11:26ban,,mert valahanyszor eszitek e kenyeret es isszatok e poharat,mindegyre az Ur HALALAT hirdetitek,mig meg nem erkezik" Innen is kiderult szamomra h a halalat kell nekunk megtartani mert ez Parancs volt Jezustol,nem a feltamadasat!!tehat a husvet Jezus Halalarol valo megemlekezes!!!en ezt olvastam Szentirasbol,ha van kerdesetek nyugodtan feltehetitek csak arra megkerek mindenkit,a Biblia legyen az ALAP,nem pedig barmilyen emberi gondolatokkal,velemenyekkel teli konyv!!Koszonom!!
4/16 A kérdező kommentje:
2/3 as valaszolotol szeretnem megkerdeni hogy,hol olvasta a Bibliaban,hogy Jezus feltamadasa utan,a 3ik napon mar a mennybe ment???
5/16 A kérdező kommentje:
Jo kerde<<csokinyuszi>> Ezt vajon ki allitotta elo Jezus idejeben?vagy hallottam olyat,h Jezus vere miatt lett piros .De azert kivancsi lennek,h hogyan kerult Jezus faja ala a tojas??ki vitte oda??es h ep racseppenjen a ver!!mi ennek a logikaja??
Én húsvét napján nem a Jézus mennybemenetelét, hanem a tavaszt, a megújulást, a termékenységet ünneplem. Szóval azt ami valójában is volt, csak nem ezen a néven.
egy nem keresztény
2012. ápr. 5. 12:07
Kedves kérdező! Olvastad a záró mondatomat is? Kicsit összecsúszott nálam húsvét és áldozócsütörtök. Tévedtem, bocs.
2012. ápr. 5. 12:07
8/16 A kérdező kommentje:
Jo a valasz!!Ugyanis ep ez a hagyomanya az egesz szokasnak,csak a kerdes az Mennyire nezi ezt Isten jo szemmel,h az egesz vilag egy pogany hagyomanyt unnepel,s azt mondjak megis h Jezust unneplik!!En szerintem jo lenne arra is gondolni,ha Engem kerne meg barki,h a gyermekemt aldozzam fel akar Egy tokeletes emberert(de ilyen nincs)meg tennem e?!!Vagy vegig tudnam e nezni,ahogy az elete soran bantjak,uldozik,szidjak,megverik,lekopik,majd megolik s minden OK NELKUL!!!Hisz artatlan volt!!!De Isten mindezt vegig nezte,es engedte,mert ezert kuldte el!!Mert jobban szerette az embereket h VALTSAGrol ne gondoskodott volna!S most amikor eljon az evforduloja ennek a NAGY tettnek,mit tesznek az emberek?Nem ertekelik,nem torodomek(egyesek),mit sem gondolva arra h Egi Atyank milyen nagy arat fizetett ertunk,akik nem vagyunk meltok ra!!Azt hiszem annyit megerdemel Istenunk,h legalabb megemlekezzunk errol a Hatalmas tettrol,meltosagteljesen,ahogy azt Meghagyta Jezus!!
Kedves kérdező:
Persze, kérheted, hogy kik és mit válaszoljanak, de nem hinném, hogy a gyakori egy valláselméleti vitafórum lenne.
A kérdésed így hangzik: Miért a feltámadást ünneplik sokan? Erre pedig releváns válasz lehet a tévedés is. Hogy azt gondolják, hogy azt kell ünnepelni.
No meg – megint csak nem a Könyv szövege alapján, csak úgy a magam feje szerint – az ember nem nagyon szokott más baján örvendezni. És nem is hiszem, hogy a Biblia szövege (Jézus parancsa) úgy értendő, hogy halálán kellene vigadozni. Nem tudom magamat jól kifejezni, idézetekre nem támaszkodom, de úgy vélem – még ha profán is a párhuzam – a megváltó Krisztus utolsó napjaira emlékezni olyan, mint egy elveszített bajtárs hősiességére. Mint amikor egy katonatársunk feláldozza magát a többiekért.
2012. ápr. 5. 12:23
10/16 A kérdező kommentje:
Igaz!!Sehol sem taltam en sem arra utalast,h barki vigadozna Jezus halalan!!Ezt ep a hagyomanyos ,,unnepekben"szerepel,h eszunk,iszunk,ajandekozunk,stb.Egyszoval mindent csinalunk,csak a legfontosabbat nem!!De arr h parancs e azt szeretnem megkerdeni,h amikor azt olvasom,,,ezentul ezt CSELEKEDJETEK!",vagy megneztem egy masik forditast,ahol az all,,ezt TEGYETEK",mire utal??Keresre vagy Parancsra?Megkert h ha akarjuk tegyuk meg h igy emlekezzunk ra,vagy meghagyta h EZT TEGYUK!!!En nem vagyok nagy nyelvtanista,de ugy ertelmezem h ez parancs volt s nem keres!
Kapcsolódó kérdések: