Nektek nem esett rosszul kislánykorotokban, hogy nem kaptok
semmit Húsvétra?
Figyelt kérdés
Emlékszem annak idején mindig volt bennem egy kis szomorúság, hogy a fiúk jó néhány ezer forintot összeszednek egy reggeli locsolás maraton alkalmával és még egy csomó csokit is hozzá.
Míg kicsi voltam tényleg nagyon zavart, de szerintem ez természetes hiszen meg volt az érzés, hogy ő többet kap mint én. Nyilván felnőtt fejjel egészen másképp látom.
Amúgy meg a csokikat szinte mindet nekem adta.(:
2012. márc. 23. 08:01
12/22 anonim válasza:
A mi környékünkön az a buta szokás van, hogy a kislányok is járnak öntözni. Hát, visszagondolva, inkább adtam volna oda a csokitojásokat, csak ne kellett volna szaladgálni, verset tanulni, locsolni, jófopizni, meg szorongva ülni mindenhol. Ahogy tini lettem, megváltás lett, hogy elhagytuk ezt otthon, nem hiányzott a Húsvéti pénz, csoki, semmi... nekem kislányom van, rá már nem fogom kényszeríteni, őt majd öntözgetik :P
2012. márc. 23. 08:02
13/22 anonim válasza:
Nem tudom, mi, azaz én meg az unokatesóm is, és minden gyerek (fiú vagy lány) kapott húsvétkor ajándékot, amit a nyuszi "tojt". Nem volt nagy cucc, inkább afféle mint a Mikulás-csomag, csokinyuszi, csokitojás, kis plüss esetleg... soha nem volt olyan hogy ne kaptunk volna.
Sőt, ha jobban belegondolok, általánosban a húsvéti szünetről visszatérve mindenki, lányok-fiú egyaránt szintén ezt beszélték meg, hogy ki mit kapott a nyuszitól, nem csak mi, az összes osztály. Szóval nem tudom ti milyen korban nőttetek fel, de nálunk bőven ez volt a szokás.
25/L
2012. márc. 23. 08:11
14/22 anonim válasza:
DEEE!!!Utáltam olyankor a bátyámat!!!!De persze otthon maradni és vendéget várni is imádtam,ezt a kettősséget.Sőt a tesóm még olyan volt,hogy semmi csokit nekem nem adott,én pedig tartalékolós voltam és tőlem mindig elkunyizta!!!Volt amúgy olyan év is,hogy anyukám átvitt meglocsolni a szomszédokat,mert annyira hisztiztem!!:)))De jó volt most kicsit nosztalgiázni,köszönöm a kérdésed!Szép napot!!
2012. márc. 23. 08:23
15/22 anonim válasza:
A locsolkodás egy idióta hagyomány.A környékünkön nem locsolkodnak a férfiak.Csak arra szolgál hogy a fiúk pénzt szerezzenek az idősebb férfiak meg jól berúgjanak.Nálunk húsvét az van de locsolkodás az nincs.Halloweent viszont tartunk.Nagyon szépen néz ki az utca tökök , feldíszített házak , jelmezes gyerekek és felnőttek.
2012. márc. 23. 08:28
16/22 anonim válasza:
08:28 büszke lehetsz magadra!!! *irónia*
Szerintem a nyelveteket is megváltoztathatnátok, és beszélhetnétek angolul, mert az egyszerűbb, mint a magyar.
2012. márc. 23. 08:34
17/22 anonim válasza:
Nem esett rosszul. Inkább az zavart, hogy amíg ők mászkáltak, mi otthon ültünk.
2012. márc. 23. 11:35
18/22 anonim válasza:
Ez az élet rendje. Húsvét hétfőn a fiúk gazdagok lesznek estére, a lányok meg büdösek.
2012. márc. 23. 14:54
19/22 anonim válasza:
Nekem nem esett rosszul tudtam hogy ilyenkor kb ez a rendje a dolgoknak, nem nagyon érdekelt. Csak szegény apámat sajnáltam hogy egyedül ment locsolni mert csak egy lány testvérem van plusz én is az vagyok:) Már nálunk egy jó pár éve nincs ilyen locsolkodásos történet így ezt már nem is érzékelem. 22/L
2012. márc. 23. 17:02
20/22 anonim válasza:
Nálunk húsvétkor (és karácsonykor) gyűlt össze a család,kb 30 fő,vegyesen unokák,igy nem csak a fiúk,hanem a lányok is kaptak csokinyuszit.Más nem járt,gyerek nem kap pénzt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!