Az USA-ban miért nem ünneplik a húsvétot?
Keresztény ország, de nagyrészt protestáns. Több, mint 170 millióan vallják protestánsnak magukat, a maradék (kb 130 millió) az összes többi vallás és az ateisták.
A protestantizmus nem fogad el számos katolikus tanítást, dogmát, szertartást.
Pedro
A KERESZTÉNYEK ott is ünneplik, de elég sokan nem azok, hanem más vallásúak.
Nek tudom, honnan veszed, hogy nem ünneplik?
"Nek tudom, honnan veszed, hogy nem ünneplik?"
Szerintem onnan, hogy munkanap és nem munkaszüneti.
Multinál dolgozom, minden évben kisebb kavart okoz, hogy az nekik munkanap - bizonyos feladatokat a hónap X. munkanapján kell elvégezni. Amikor ez húsvét hétfő, akkor szopacs, mert ők munkanapnak számítják. Úgyhogy előtte szombaton szoktuk elvégezni azokat a feladatokat.
èn new york mellett éltem.
szokták mondani hogy amerika a nagy sülyesztö bödön, amiben mindent megtalálsz.
ahol éltem kb 50%-a az embereknek zsidó volt, kb 20% arab , a többi 30% meg minden amit eltudsz képzelni.
Olyan kevés százlék volt katolikus hogy igazából a karácsony is csak szemfényvesztés volt de hangulata nem volt, nagyon kevesen ünnepelték.
húsvét van de csak 1 vasárnap (nincs munkaszünet meg ilyenek), így alig lehet észre venni.
viszont én pl nem ünnepeltem a kínai újjévet, vagy a zsidó hanukát stb...
vagy is mindenki a saját ünnepét ünnepli, így amerika az az ország ahol nem fogsz egy egész országot egyszerre ünnepelni látni.
németeknél pl iszonyat oriási hangulat van a karácsonyi vásárokon, maga az adventi idöszak is lenyügözö, ilyet amerikában soha nem fogsz átélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!