Nálunk magyaroknál így készül a Húsvéti sonka és nálatok?Fogok 5-dl,saját bort abba beáztatok 100-szem töpörödött szemet,vagy 20-szem datolyát majd ezt az egyveleget felöntöm 5-liter vízzel? Ebben 24-órát puhul uszkve 4-5-kg sonka.
Majdan ebben a lében megfő és ebben is hűl ki.
Mikor kihűlt,bevágom a sonka felületét és enyhén mézzel meglocsolóm.
Nálatok?
Bort...?
Biztos nem... Sima vízbe áztatjuk (hogy ne legyen túl sós), majd leöntjük és sima vízben lassan főzzük jó sokáig.
Ha jó minőségű a sonka és jól van füstölve, akkor nem kell neki más.
Nálunk nem így.
Vízben fő, vöröshagyma, fokhagyma, bors, babérlevél fűszerezéssel.
"Főzőlevet azt kiöntitek?"
Mi nem öntjük ki a sonkalevet. Egy részét kiporciózva lefagyasztjuk és később azzal csinálunk pl. bablevest vagy lencselevelest/főzeléket.
Hát nálunk se így készül. XD
Mi így csináljuk:
Először elkészítjük a főzőlevet. Víz, csak minimális mennyiségű só (hogy ne legyen túl sós), bors, egész fokhagyma, egész hagyma, egész répa, néha egy nagyon kevés (max. fél kávéskanál) őrölt paprika. Aztán belerakjuk a sonkát, majd rotyogtatjuk, de figyelünk rá, hogy nehogy túlfőzzük. Ezután a saját levében hagyjuk kihűlni, hogy ne legyen száraz. Nagyjából középső- vagy mutatóujj szélesre szeljük és szegedi vagy kalocsai őrölt paprikával díszítjük.
A levet általában nem öntjük ki, mert nagyon jól tud mutatni egy csomó ételben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!