Kezdőoldal » Ünnepek » Húsvét » Nálunk magyaroknál így készül...

Nálunk magyaroknál így készül a Húsvéti sonka és nálatok?Fogok 5-dl,saját bort abba beáztatok 100-szem töpörödött szemet,vagy 20-szem datolyát majd ezt az egyveleget felöntöm 5-liter vízzel? Ebben 24-órát puhul uszkve 4-5-kg sonka.

Figyelt kérdés

Majdan ebben a lében megfő és ebben is hűl ki.

Mikor kihűlt,bevágom a sonka felületét és enyhén mézzel meglocsolóm.

Nálatok?



márc. 24. 04:56
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
Nálunk sehogy, nem része az életünknek, ahogyan a többi hagyományos ünnepi kaja sem
márc. 24. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
Hát nekem ez nagyon nem jönne be, szerencsére, ezek szerint nem vagyok nagyon magyar, mert mi sose így főzzük. 🤢
márc. 24. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
97%

Bort...?

Biztos nem... Sima vízbe áztatjuk (hogy ne legyen túl sós), majd leöntjük és sima vízben lassan főzzük jó sokáig.

Ha jó minőségű a sonka és jól van füstölve, akkor nem kell neki más.

márc. 24. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem így.

Vízben fő, vöröshagyma, fokhagyma, bors, babérlevél fűszerezéssel.

márc. 24. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Főzőlevet azt kiöntitek?
márc. 24. 13:37
 6/10 anonim ***** válasza:
69%
Én kiöntöm.
márc. 24. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

"Főzőlevet azt kiöntitek?"


Mi nem öntjük ki a sonkalevet. Egy részét kiporciózva lefagyasztjuk és később azzal csinálunk pl. bablevest vagy lencselevelest/főzeléket.

márc. 25. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
"nálunk magyaroknál" NEM ÍGY készül, nem tudom, hol élsz, hogy ilyet állítasz.
márc. 25. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Hat nalunk se igy keszul
márc. 31. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát nálunk se így készül. XD


Mi így csináljuk:

Először elkészítjük a főzőlevet. Víz, csak minimális mennyiségű só (hogy ne legyen túl sós), bors, egész fokhagyma, egész hagyma, egész répa, néha egy nagyon kevés (max. fél kávéskanál) őrölt paprika. Aztán belerakjuk a sonkát, majd rotyogtatjuk, de figyelünk rá, hogy nehogy túlfőzzük. Ezután a saját levében hagyjuk kihűlni, hogy ne legyen száraz. Nagyjából középső- vagy mutatóujj szélesre szeljük és szegedi vagy kalocsai őrölt paprikával díszítjük.


A levet általában nem öntjük ki, mert nagyon jól tud mutatni egy csomó ételben.

ápr. 4. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!