Nem okozott gyermekkori törést a húsvét?
Nekem 2 fiútesóm van, kiskoromban nálunk a húsvét úgy nézett ki, hogy én otthon álltam, vártam a locsolókat, végighallgattam az unalmas verseket, amikből nem értettem semmit, továbbadtam a finomabbnál finomabb csokitojásokat és a zsebeket tömtem az akkor még papír200asokkal, eközben a tesóim kindertojásokkal, csokinyuszikkal, rengeteg pénzzel tértek haza. Így nekem csak annyi maradt meg az egészből, hogy ott állok, büdös fejjel, mint egy f@sz és se csoki, se pénz. Nagyon rossz visszaemlékezni erre az ünnepre és mind a mai napig utàlom. Szerencsére jó pár éve ez a hagyomány már kihalt, de biztos kísérteni fog, amíg élek.
Amúgy Kellemes Ünnepeket!
Én a mai locsolkodást nem szeretem fiúként.
Az a baj, hogy sokan "kihasználják". Nagyon szép hagyomány lehetne, ha a fiúk többsége nem ócska kölnivel locsolkodna, meg nem várná el minél nagyobb címletű a pénzt, mint alapvetőt és nem ocsmány, trágár locsolóverseket mondanának, a lányok pedig örömmel fogadnák a locsolást.
Szép hagyomány volt és van ahol még ma is az, de a legtöbb helyen már átment egy khm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!