Festetek tojást a fiatokkal húsvétra?
Figyelt kérdés
Egy anyukás csoportban jött fel a téma, hogy fiúk festhetnek e tojást húsvétra, vagy ezt csak a lányok csinálják. Megoszlanak a vélemények.2021. márc. 18. 09:23
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
40 szavazat
2/9 Andizsuzsi válasza:
Miért ne festhetnének a fiúk? Ma már semmi jelentősége. A locsolóknak legritkább esetben adnak hímes tojást, lakásdekorációnak meg teljesen mindegy, hogy ki csinálja.
3/9 anonim válasza:
Kisfiammal fogok idén, tavaly csak a lányommal festettunk de bántotta, hogy ő kimaradt a dologból.
Tudja, hogy vers és locsolás után kap a tojásból de magát a tojás festést nagyon várja.
4/9 anonim válasza:
Én szoktam festeni vele, mert szereti.
5/9 anonim válasza:
Az ilyen anyukás csoportokba mindenki a magáét fújja, de igazság nincsen. Ha a te nevelési elveiddel nem ütközik mi a francért ne festhetne tojást?
6/9 anonim válasza:
A fiam tojást akar festeni, mivel a lányom fest, a lányom meg locsolkodni, mivel a fiam locsolkodik...
Szóval igen, fest ő is
7/9 anonim válasza:
off: nincs gyerekem, véletlenül rámentem az igenre, de nem tudom kivenni a körből a szavazatot :D
26 éves nő vagyok, mai napig festünk otthon anyuval, barátom azt mondja náluk nem nagyon volt jelen a hagyomány.
8/9 anonim válasza:
Lanyok dolga, de a fiuk is szeretnek hulyeskedni a konyhaban.
9/9 anonim válasza:
Soha nem hallottam még olyat, hogy csak a lányok csinálják... Ez nekem nagyon nagy újdonság, nálunk a család mindig festett tojásokat, nemtől függetlenül. Sőt, mi még szoktunk tojást írni is, írókával. Amúgy ez nem valami szexista propaganda, de nálunk pont hogy a férfiak/fiúk csinálják inkább, mert a nőknek nem igazán van hozzá türelme. Azt hiszem ezt még régen, a falvakban sem csak a lányok/nők csinálták. Maximum nagyon régen, amikor a falvak még tényleg nagyon aprók voltak és tényleg mindenki tudott, mindenkiről, mindent, így szinte minden fiú/férfi ismert, minden nőt/lányt és a legtöbb családnak 1000 évre visszamenőleg, az összes családtagja azon a településen élt lehetett így. Mivel, így ha valaki végigjárta a falut jól meg tudta szedni magát tojásokkal. Ma már biztos, hogy mindenkinek sok rokona él másik településen és még a mikrotelepüléseken sem ismer mindenki, mindenkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!