Miket játszotok 5-6 éves fiatokkal?
A nagyobbik fiam decemberben lesz 6 éves, és sokszor tanácstalan vagyok, miket játszhatnánk még együtt.
Társasozni, memóriázni, kártyázni szoktunk, ritkábban Lego, Duplo, minden nap vagyunk levegőn, ha az idő engedi, ott foci, roller, bicikli, apjával szokott bringázni, sakkozni. Házimunkában is segít, ha szeretne: teregetés, főzés-sütés, viráglocsolás stb.
Ezek mellet is sokszor céltalanul lődörög a lakásban, mondja hogy unatkozik.
Van egy 5 hónapos öccse, miatta sokszor kevesebb idő jut a nagyra mint szeretném...
enyém is pont ennyi idős :) melyik napon van a szülinapja?
mi is ezeket játszunk... legozni nagyon szeret, imádja, épít, én építek neki, aztán azokkal babrál. a lego emberekért meg egyenesen oda van, átöltözteti őket, harcosoknak öltözteti be vagy versenyzőknek... kb mint mikor én barbiztam :D
kártyázunk, társasozunk, memóriázunk, autós szőnyegén is elvan, abba én már nem kapcsolódom be :)
kint pancsol, biciklizik, rolizik, homokozik, mindenre felmászik...
most tabletre van rákattanva, bevallom sokat is hagytam nyomkodni a nyáron, de jövőhéttől vsszaállunk arra, hogy csak szombaton kapcsolhatja be és csak 1 órát játszhat. ez azért jó szabály nálunk, mert általában el is felejti, jó ha havi 1x 10 percet játszik :)
enyém nem szokott lődörögni, ő tök jól leköti magát :) inkább azért kell könyörögni, hogy szakadjon ki a játékból :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!