Aki szokott járni húsvétkor locsolkodni, az idén hogyan fogja megoldani?
4!
Nem tudom hol laksz és hogyan számoltad a locsolókat, de Szegeden még van hagyománya..többek között. :) Én szoktam látni.
Persze valóban sokan kiruccannak olyankor.
Hát én szegedi vagyok születésem óta,de legutoljára gyerekkoromban volt 1-2 locsolkodó, azóta (szerencsére) senki. Ismerősi körben sincs locsolkodás
23L
Gondlom leszoktattad őket, ha így írod, hogy "szerencsére". :))
Bocsi, de sokan (joggal) nem nyitnak ajtót vagy elmennek otthonról. Az ilyen helyekről nyilván leszoknak a locsolkodók. Tény, hogy kevesebben locsolkodnak és inkább a gyerekek körében él még a hagyomány a pénz miatt! :)))
Régen itt is rengetegen jöttek (Pest megyei kisváros), de már vagy 10 éve senki. Be sem engednénk. Sosem szerettem egyébként a locsolkodást, így nagyon örültem, mikor eltűnt ez a szokás.
Szóval most sem hiszem, hogy bárkinek gondot okozna a koronavírus ilyen szempontból itt, hiszen amúgy sem mászkálnának már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!