Halloween vs. Farsang: melyikre öltözöl be szívesebben / gyakrabban?
Farsang még úgy oké. Mert azt inkább vallási ünnepnek mondanám. /bár nem teljesen az/
A halloweent viszont a gyerekeimnek is ellenezném. Tudod miért? Mert az angolszász ünnep. Főként amerikaiakan való dolog. És mivel én nem vagyok az hanem magyar vagyok nem láttom értelmét a halloweeni beöltözésnek.
Ha akarsz egy nagyon őszínte dolgot hallani nem is engedném, hogy oviba ill. suliba ezt tartsák. Inkább a magyar ünnepeket tartsák. Pl.: ott van június 4 sok gyerek azt se tudja, hogy ott mire kéne emlékezni. Én akkor azért tartanék egy megemlékezést. Sőt, a társait se felejteném ki amik nem lettek piros betűsek de fontos tudni. A negyedét nem tudják a középsulisok se. /Mikor of. olvasott fel évszámokat és kérdezgetett minket csodálkoztam, hogy az osztály társaim nem tudják/
Röviden tömören ennyi.
18/l
Én már nem vagyok beöltözős korban, régen meg még csak a farsangot ismertük.
Ha lennének gyerekeim, akkor ők egészet nyugodtan beöltözhetnének mindkét ünnepnapon. Miért baj az, ha az emberek kicsit szórakoznak, és kiengedik a gőzt?
Tököt faragni most is fogunk, és díszíteni is. :)
Bíztam benne, hogy van még ember, aki ugyanúgy vélekedik erről a kérdésről mint én (ezen a "fórumon"). Mivel a 3. válaszoló szépen leírta azt, amit én is írtam volna, így csak simán annyit írok: Köszönöm szépen 3. Válaszoló!
Viszont egy kis kiegészítés: június 4-e, már kötelező megemlékezés iskolákban. Legalább is mifelénk ezt betartják (1 perc néma csönd, de már ez is valami).
Kérdezőnek: Kerüld a Halloween-t, meg az amcsi, és egyéb szokásokat! Létesítsd előnyben a Magyar szokásokat! Ismerőseidet is nyugodtan buzdítsd a Magyar szokások gyakorlásához!
Hogy a kérdés kerek perec meglegyen válaszolva: Farsang!
Sajnos kihalófélben vannak jó Magyar szokásaink, pl.: busójárás.
Nem, nem egy konzervatív öregember vagyok: 20/F
Utolsó! A magyar helyesírást viszont nem részesíted előnyben, igaz?
Álszent és nevetséges dolog ez az állandó így magyar meg úgy magyar, miközben még írni sem tudnak az emberek rendesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!