Mit szoktatok főzni a férjeteknek, ha ünnepeltek, vagy különlegeset akartok készíteni?
Első házassági évfordulónk lesz, s én főzni szeretnék. Bármilyen jellegű szokást, kedvencet, ötletet szivesen fogadnék.
Köszönöm:) 26/N
Ha megírod, hogy mit nem szeret a férjed, könnyebb segíteni.
De én általában vagy olyat fözök, ami kimondottan a kedvence, vagy valami különlegeset, amit feltételezem, hogy szeretni fog.
Nagy siker mindig a bakonyi csirkecomb, a marha sztroganov módra (leningrádi szomszédomtól kapott recept alapján), a betyárfalatok, rablóhús, zöldborsós tokány, brassói.
Mindig mást :) Imádok főzni, úgyhogy írok párat, amit alkalmakra készítettem már (nem feltétlen évfordulóra):
búzasörben sült bőrös karaj rozmaringos tepsis burgonyával, citromos salátával, metélőhagymás-tejfölös mártogatóssal
narancsos kacsacomb fokhagymás (na nem túlzóan:)-vajas krumplipürével, rukkolasalátával
zöldfűszeres kéregben sült hústekercs krémsajttal töltve, paradicsomos salátával
csirkecombok fehérboros-tejszínes öntetben, mellésült negyedelt gombával, almával, hagymával
sült báránykorona (borda) zöldfűszeres-petrezselymes olajjal, grill zöldségekkel...
mindig van persze hozzáillő leves, desszert is.
A férjem is szeret főzni, pl. az én születésnapomra, névnapomra kifejezetten ő szokott készülni mindennel, a tortát is beleértve :) Az évfordulót, karácsonyt általában én veszem át, de sokszor úgy, hogy igazából végig ott van és besegít, szóval annyira nem meglepetés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!