Kezdőoldal » Ünnepek » Évforduló » Normális az, hogy az ukrajnai...

Normális az, hogy az ukrajnai orosz invázió óta 2022 óta az 1956os eseményeket,már csak egy amerikai provokációnak tartom?

Figyelt kérdés

Nem provokációként kérdezem, totál így érzem, normális-e ez.

A kérdésem, mindig jártam kb 2019ig, 1956os megemlékezésekre. Ma már nincs kedvem, az ukrajnai orosz invázió óta. Szó szerint teljesen úgy látom, hogy ezt az USA provokálta ki, meg az oroszok csak békét hoztak el, meg az akkori 56osok fasiszták voltak. Láttam a sortüzek halottjairól készült képet, egyből az ugrik elém amit fideszes komentelők írtak, illetve újságok, hogy aki civilek kezébe fegyvert ad, az ne sírjon, meg amerikai színészekkel forgatták le a köztársaságtéri sortüzet stb.

Teljesen jogosnak érzem a forradalom leverését, mert ki akar egy NATO bázissal telipakolt Magyarországot a Szovjetúnió szomszédjában.

USA kiprovokálta, oroszok védekeznek.

Akkor is a nyugat, a NATO szított egy háborút, meg csak emberek halltak meg, milyen jó nem adtak fegyvert, mert az halált hoz. A béke az első.

Most már nincs kedvem sem ünnepségre elmenni, akkor az évben megnézni róla egy filmet semmi. Kb 1 évben pár nap foglalkoztam 1956al, máskor nem, tehát nem ennek a témának vagyok a függője, van mellette normális életem.

júl. 21. 18:37
1 2 3
 21/24 hollófernyiges ***** válasza:
Javítsatok ki ha tévednék, de szerintem az ÁVH-nál nem sorozott volt az állomány (ahogy a rendőrségnél sem az). És ahogy Szolzsenyicin is írta, aki abban a rendszerben államvédelmis volt, nyugodtan lehet gazembernek tekinteni. Még ha nem is esett le neki elsőre hogy mibe csöppent, az első akciók után már tudhatta és ha akart, elmehetett onnan, mint ahogyan a rendőrségtől vagy börtönőrségtől is le lehet szerelni; az ÁVH-nál fontos volt a politikai megbízhatóság.
aug. 18. 18:19
 22/24 anonim ***** válasza:

Nem volt önkéntes, de egy diktatúrában könnyen a karhatalom szolgálatában találhatod magad ha a rendszerben nőttél fel. Mert úttörőnek viszont kötelező volt, a propagandát megkapta mindenki KISZesnek minimum javasolt volt ha a hűnüldözés volt a pálya ahová jelentkeztél. Ott persze kijózanodhat az ember és félreléphet ha meglátja az igazságot, de ott már család van és félelem.

Ajánlom Orwell műveit, vagy a mesterségem a halál könyvet mert nem egyszerű az ami végigmegy az emberben ilyenkor.

aug. 18. 20:48
 23/24 anonim ***** válasza:
66%

22 ez az. Könnyü ítélkezni úgy, hogy az ember szabad világban él.

Régen ha nem dolgoztál, még le is csuktak. KMK-s voltál (közveszélye munkakerülö).

Ha meg egy tisztségböl leléptél, nyilván biztosítottak munkát. Lehet, hogy egy középvezetöböl (mai szemlélet szerint) lett egy levélkihordó, vagy a Tsz.-ben lehetett tehénszart lapátolni.

aug. 18. 21:07
 24/24 hollófernyiges ***** válasza:
Én a Szovjetunióban nőttem fel, nem kell magyaráznod hogy milyen volt a diktatúra. Az ÁVH a karhatalom elitje volt, oda nem csak úgy sodródott valaki és ha meggondolta magát, még a legvadabb Rákosi-diktatúra idején is kérhette magát más fegyveres testülethez. Győzködhették kicsit hogy maradjon, de a mi kutyák kölykének számított, legfeljebb annyi retorzióval, hogy nem a lakóhelyén kapott másik állást (ami a fegyevres testületeknél amúgy sem volt ritka).
aug. 19. 06:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!