Kezdőoldal » Ünnepek » Évforduló » Normális az, hogy az ukrajnai...

Normális az, hogy az ukrajnai orosz invázió óta 2022 óta az 1956os eseményeket,már csak egy amerikai provokációnak tartom?

Figyelt kérdés

Nem provokációként kérdezem, totál így érzem, normális-e ez.

A kérdésem, mindig jártam kb 2019ig, 1956os megemlékezésekre. Ma már nincs kedvem, az ukrajnai orosz invázió óta. Szó szerint teljesen úgy látom, hogy ezt az USA provokálta ki, meg az oroszok csak békét hoztak el, meg az akkori 56osok fasiszták voltak. Láttam a sortüzek halottjairól készült képet, egyből az ugrik elém amit fideszes komentelők írtak, illetve újságok, hogy aki civilek kezébe fegyvert ad, az ne sírjon, meg amerikai színészekkel forgatták le a köztársaságtéri sortüzet stb.

Teljesen jogosnak érzem a forradalom leverését, mert ki akar egy NATO bázissal telipakolt Magyarországot a Szovjetúnió szomszédjában.

USA kiprovokálta, oroszok védekeznek.

Akkor is a nyugat, a NATO szított egy háborút, meg csak emberek halltak meg, milyen jó nem adtak fegyvert, mert az halált hoz. A béke az első.

Most már nincs kedvem sem ünnepségre elmenni, akkor az évben megnézni róla egy filmet semmi. Kb 1 évben pár nap foglalkoztam 1956al, máskor nem, tehát nem ennek a témának vagyok a függője, van mellette normális életem.

júl. 21. 18:37
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
97%
Nem normális.
júl. 21. 19:31
 2/24 Koplárovics Béci ***** válasza:
90%
Teljesen normális. Forog egy ilyen irányú agymosás. Ennek lettél áldozata.
júl. 21. 19:48
 3/24 hollófernyiges ***** válasza:
93%
Nem az USA provokál itt, hanem te.
júl. 21. 20:02
 4/24 anonim ***** válasza:
97%
Nem normalis
júl. 22. 10:43
 5/24 anonim válasza:
12%
Abban is, ebben is keményen benne volt, van az USA.
júl. 22. 13:09
 6/24 anonim ***** válasza:
89%

Két fontos tényező van ami ezt mondatja veled. Az egyik a passzív orosz propaganda. Bejuttatják a közbeszédbe ezeket a konteókat ami népszerű lesz, szinte szárnyra kap az emberek között.

A másik a velünk élő kommunizmus. Nemhogy túlélték a régi beidegződések és toposzok a rendszerváltást, de az olyan fiatalok között is terjed, akik már bőven a rendszerváltás után születtek.

Az 56-os forradalmat budapesti fiatalok robbantották ki a rákosi diktatúra ellen.

júl. 22. 20:01
 7/24 anonim ***** válasza:
79%

Egyrészt hülyeség összemosni a mostani helyzetet az 1956-os bel-és külpolitikai helyzettel. Más történelmi helyzet, más szereplők. Kb az a szint vagy, mikor összemossák az 56-os magyar hősöket Zelenszkijjel. Az is baromság, a te álláspontod is baromság.

Másrészt, felőlem gondolhatod így, de a történelmi hűség kedvéért azért ne felejtsd el mellétenni azt is, hogy az 56-os forradalom előtt milyen politikai helyzet volt itt és hogyan élték a mindennapjukat az emberek.

júl. 23. 08:36
 8/24 anonim ***** válasza:
79%
"Nem provokációként kérdezem." De.
júl. 23. 12:55
 9/24 anonim válasza:
76%
Egyáltalán nem normális ezt gondolni.
júl. 24. 18:48
 10/24 anonim ***** válasza:
84%
Nem normális.
júl. 24. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!