Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Mindenhol kidíszítik már...

Mindenhol kidíszítik már november végén, dec. Elején a házakat, kívül- belül? Nem túl korai ez?

Figyelt kérdés

Oké,hogy szép,meg minden, és mindenki maga dönti el.

Nyilván más szokás volt régebben,még az "átkosnak" nevezett időszakban,és más manapság.

Mikor én gyerek voltam,még gyertya és csillagszóró volt...volt fényfüzér is, de kintre senki nem tett.Bent a lakást se díszítettük.Csak a karácsonyfát,azt is 24.én.

Mikor az én gyerekeim voltak kicsik, tettem fel az ablakra üvegmatricát,és bent egy pár db.boát..mécsestartót.De mivel nem vagyunk vallásosak, adventi koszorút nem...

Mostanság már ősztől megy a karácsonyi hangulat erőltetése,az áruházakban is.Mindenki vallásos,mert gyújtják az adventi gyertyákat, stb...

Elfogadom, hogy most már mindenki a külsőségekre hajt, és más a divat.

De ti meg az én véleményemet fogadjátok el,és nem kérek beszólogatást.

Annyira még nem vagyok vén, csak 50..:)

2018. dec. 10. 08:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az advent: várakozás.

A vendéget te sem pendelyben várod, aztán megérkezte után átöltözöl. Ugye?

.

"Úgy látszik,kulturált véleménycserére itt ne számítsak a gy.k. n..."

Igazad van! - ne számíts, mert ott mindkét véleményezőnek kulturáltnak kell lennie!

A kérdés az "Adjon Isten!", a válasz a "Fogadj Isten!".

A mondást pedig remélem, ismered.

.

Miért bántja csőrödet, ha valaki már november végén feldíszíti házát?

Megbotránkozást nem okoz, a villanyszámlát sem mással fizetteti.

2018. dec. 10. 11:31
 12/12 anonim válasza:

Hát tényleg ne várj kultúrált eszmecserét, ha nekirontasz annak, aki normális stílusban válaszolt a kérdésedre.

Na de hogy én is válaszoljak, nem korai, elvileg az adventi időszak elején lenne "szokás", és az ilyenkor van. Októberben korai lenne, de engem az sem zavarna különösebben. Mi most kicsit megcsúsztunk, csak pár napja raktuk fel a kinti égősorokat, de amúgy általaban november végén szoktuk, és bizony ott is hagyjuk kb márciusig. Szeretjük a hangulatát, feldobja a korán sötétedős délutánokat, estéket, nekünk a télhez hozzátartoznak a pici hangulatos fények, gyertyák kint és bent is. Nem vagyunk vallásosak, és nem is gondolnám, hogy a gyertyagyújtás, és a hangulatos környezet megteremtése csak a vallásosak privilégiuma lenne.

2018. dec. 12. 06:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!